El govern de Matadepera

Han passat ja més de set mesos des que la coalició de CIU va tornar a guanyar les eleccions municipals de manera indiscutible. I és que els nou regidors  aconseguits permeten a l’equip de govern mantenir una gestió còmoda del consistori, inclosa la renovació de l’equip de govern i el canvi de partit de l’Alcaldessa, ara ja a Democràcia per Catalunya.
 
Les decisions més destacades dutes a terme en tots aquests mesos des de l’alcaldia han estat el pujar la taxa de l’aigua,  l’obertura del registre  d’acollida temporal per les famílies refugiades, la remodelació de diversos passos elevats dels carrers del poble, l’aprovació dels pressupostos per l’any 2016 i congelació de taxes i impostos, la confecció d’un pla per a esterilitzar el porc senglar, l’aparcament del projecte d’horts urbans a Can Roure i l’aprovació del projecte bàsic i executiu del camp d’hoquei municipal. Han estat decisions continuistes i previsibles d’acord el fer de l’alcaldessa  i l’equip de govern, que si bé tenen el mèrit de ser contingudes en una època de crisi com la que estem patint, deixen desateses algunes àrees importants a tenir en compte en el futur, com és la cultura, el comerç i el medi ambient per a destacar-ne algunes. 
 
Matadepera és un poble d’entitats, viu, efervescent. Però no tenim cap teatre per a poder gaudir en condicions d’una bona obra infantil de Xarxa per exemple; el Casal de Cultura és clarament insuficient i poc preparat per a dur a terme obres  de teatre d’envergadura, el Pavelló té una acústica deficient per a aquest ús. ¿No fora bo també estimular i gaudir del teatre, de la música i de les arts escèniques en general en un lloc ad hoc? Només es busca fer de Matadepera un territori per a l’esport, la qual cosa és positiva però no ha de ser l’única a promoure. Cal afrontar què en fem del Golf de Matadepera, el qual no dóna ni ha donat mostres de ser rendible i útil a l’interès general de tots els veïns de Matadepera. Cal valentia per assumir-ho i admetre-ho, calen passes per a desfer un embolic que ja dura masses anys. Us oferim mà estesa per a repensar conjuntament aquest projecte fallit i divisar nous objectius per a Matadepera .  

No volem acabar aquesta columna sense agrair a la molt volguda Muriel Casals
Expresidenta d’Omnium Cultural i diputada de Junts pel Si, que ens ha deixat després d’una vida dedicada a aconseguir la llibertat  del nostre poble. Descansa en Pau, Muriel
 
                                   
regidors.erc.matadepera@gmail.com