La llum després del túnel

Les societats més avançades deuen el seu desenvolupament no tan sols a la seva riquesa econòmica, sinó també al seu model educatiu i als seus plans d’investigació, però sobretot a la seva aposta per l’Art i la Cultura. La història ens ensenya com els països que han estat fidels a aquests principis són avui els capdavanters i els que tenen la perspectiva d’un futur millor. Fins ara, la ciutadania de Matadepera ha volgut que, a nivell local i salvant totes les distàncies, aquest sigui un model a seguir. La gent del nostre poble ha tingut sempre una especial sensibilitat per l’Art i la Cultura. En aquest sentit, ha constituït nombroses entitats artístiques i culturals que han desenvolupat una important activitat la qual s’ha anat consolidant al llarg de les últimes dècades. Valguin com a exemple les temporades estables de teatre, música i cinema, així com un reputat Festival Internacional de Música que enguany ha celebrat la seva 36a edició.
 
El nostre grup municipal ha insistit reiteradament en la necessitat de comptar amb els equipaments idonis per tal que aquestes activitats culturals es desenvolupin dignament i en les condicions adequades. Pel que fa a la música, és imprescindible disposar d’un espai amb una acústica adient que proporcioni un so net amb el qual es pugui gaudir amb intensitat de la música que s’hi ofereix; i pel que fa al teatre, s’hauria de disposar d’un escenari prou gran i amb l’alçada suficient per poder muntar decorats, llums, etc. 
 
Sembla que la nostra reiterada insistència a favor d’aquests equipaments ha donat el seu fruit. L’equip de govern municipal, tot fent un acte de coherència amb el seu compromís electoral, ha pres la decisió de desencallar el projecte del Teatre-Auditori (del qual us hem parlat en diverses ocasions en aquesta columna) i iniciar la segona fase. En conseqüència, ha encarregat als autors del projecte una modificació final amb l’objectiu de optimitzar l’espai i ampliar així les activitats a programables.
 
ERC de Matadepera es congratula d’aquesta decisió i anima al Consistori a continuar en la línia de fer realitat tot allò que ens apropi al model de societat del que parlàvem a l’inici.