No tenim por

Benvolguts conciutadans:

Quan llegiu aquesta columna a la Gaseta de setembre, encara tindrem al cap i al cor el terrible atemptat terrorista del 17 d’agost a Barcelona i a Cambrils. Des d’aquesta tribuna mensual, el militants i amics d’Esquerra Republicana de Matadepera condemnem sense pal·liatius les accions terroristes i oferim tot l’escalf i el nostre condol als familiars i amics de les víctimes i els ferits. Estem fermament compromesos amb la lluita per un món on prevalguin la justícia i la pau i no defallirem en combatre la barbàrie del terrorisme. Mai ens vencerà l’estratègia de la por. Així ho va deixar clar la ciutadania quan el dissabte 26 d’agost, amb el clam unànime “NO TINC POR”, es va manifestar massivament pels carrers de Barcelona en rebuig de la violència jihadista i a favor de la pau.

Les setmanes transcorregudes han estat convulses, però també esperançadores. A la Diada d’enguany s’alçarà un nou clam que recollirà el nostre anhel de llibertat i el nostre convenciment en la independència del nostre país. Serà una Diada extraordinària en què, una vegada més, refermarem la nostra identitat com a nació i la nostra voluntat d’esdevenir un nou Estat europeu. Tot just, faltaran dinou dies per anar a omplir de paperetes les urnes en una definitiva i genuïna manifestació de democràcia.

Que sàpiga l’Estat espanyol que, tot i les seves maniobres brutes i antidemocràtiques, tot i les seves agressions des del seus tribunals i les seves clavegueres per torpedinar-lo, l’1 d’octubre tampoc tindrem por en celebrar un referèndum d’autodeterminació que ha estat convocat per les nostres institucions amb totes les garanties legals i democràtiques. El poble català exercirà un dret inalienable: el de decidir el seu futur. I serà el poble qui farà possible la victòria perquè, com ha dit el President de la Generalitat, “tant la participació com el resultat no depenen de cap poder, de cap llei o de cap institució; depenen de la gent i cap poder de l’Estat no ho pot frenar”.

Els demòcrates de tot el món estan pendents del que passa i passarà a Catalunya. L’11 de setembre anem totes i tots a celebrar la nostra Diada nacional i demostrem al món que som un poble pacífic que no tolera la barbàrie i que no tindrà por en votar SÍ l’1 de octubre.