Hem votat: som poble i país

A Madrid, el divendres abans de votar encara van suspendre l’impost sobre els béns improductius, no n’havien tingut prou intervenint econòmicament la Generalitat, dies abans.

Sobretot calia humiliar-nos fins el final, i com ja havia anunciat el mateix Rajoy amb els famosos “males mayores” després de la concentració davant la Conselleria d’Economia a Barcelona, avui, l’endemà de votar en referèndum, hi ha més de 800 persones ferides arran de l’actuació dels cossos policials espanyols i destrosses repartides per tot el territori català. Les imatges van ser dantesques i retransmeses en directe: mentre la gent ens acumulàvem a les portes dels centres electorals, pacífics i il·lusionats per votar, ells ens orquestraven un ball de bastons per a repartir llenya, propi dels franquistes i no pas dels demòcrates.

Malgrat la guerra que també es va lliurar a la xarxa i malgrat la nostra angúnia per les notícies de Castellar, Sabadell o Terrassa, a Matadepera vam votar. Vam unir les forces al voltant del Comitè de Defensa del Referèndum, gent de tots colors, sensibilitats i destins, i amb l’ajut de tots, ANC, Òmnium, els partits polítics, la gent del poble, bombers, grans, joves i famílies fins i tot amb els gossos, vam votar. Vam fer poble i vam ser poble. Felicitats a tots, agrair-vos tots els esforços i patiments, un sol poble a Matadepera i a Catalunya, immillorable i emocionant.