Futur esperançador

A la columna de la gaseta del mes passat parlàvem dels resultats de les eleccions del 21D, imposades pel govern espanyol, i dels objectius que ens havíem fixat una vegada recuperat el nostre Parlament i el nostre Govern. Dèiem que ens havíem de fixar com a prioritats la immediata retirada de l’article 155 i, en conseqüència, la recuperació de les nostres institucions, i l’alliberament dels presos polítics.

 

Segons l’acord del Senat espanyol, l’aplicació del 155 no hauria d’anar més enllà de la constitució del nou Govern de la Generalitat. Tot sembla que, en principi, els acords del Senat s’han de complir, fins i tot pel govern de l’Estat. Ara bé, després de la sessió de constitució de la mesa del Parlament, el govern de M. Rajoy, amb la seva prepotència habitual, es va afanyar a escampar amenaces de tot tipus, inacceptables en qualsevol societat democràtica. No les hem de menystenir, com tampoc hem d’oblidar que formen part d’aquest tarannà totalitari, intransigent i fanàtic tan propi de l’ultranacionalisme espanyol. El mateix tarannà que traspua un aparell judicial sotmès, controlat i manipulat per les forces més reaccionaries de l’Estat. Tot el procés judicial engegat contra els nostres polítics i líders socials està fonamentat en la falsedat d’uns fets que mai es van produir i en la ignominiosa interpretació de la llei. Es per això que, a tot arreu, s’alcen veus que posen en qüestió la independència del poder judicial espanyol, l’actuació del qual ha estat ja assenyalada com a possible objecte de recurs davant dels tribunals internacionals.

 

 

El mandat de la ciutadania sorgit de les eleccions del 21D és inqüestionable per molt que ho vulguin negar tots aquells que estan entre les interpretacions maniquees i l’equidistància. Ni els uns ni els altres tenen la força política suficient com per aturar la voluntat majoritària del poble de Catalunya. I aquesta no és una altra que la de dirigir la nostra acció política en construir un futur esperançador, tot implementant la República Catalana que va ser proclamada el 27 d’octubre de 2017.