Més Matadepera
 • Entrevista a Joan Tardà i Coma: "La mobilització ho és tot"

  Què és el més destacat de l’activitat política dels republicans a Madrid en aquesta legislatura?    Nosaltres en aquesta legislatura hem fonamentat la nostra acció política en base a quatre pilars. En primer lloc, ser terminal del Govern de Catalunya en tot allò que abasta el procés endegat, la qual cosa ha comportat el compromís, reeixit altrament , de col.laborar estretament amb els companys del PDCAT. En segon lloc, oposar-nos a la política retrògrada del govern espanyol, tant pel que fa a les actuacions fiscals com socials.

 • No tenim por

  Benvolguts conciutadans: Quan llegiu aquesta columna a la Gaseta de setembre, encara tindrem al cap i al cor el terrible atemptat terrorista del 17 d’agost a Barcelona i a Cambrils. Des d’aquesta tribuna mensual, el militants i amics d’Esquerra Republicana de Matadepera condemnem sense pal·liatius les accions terroristes i oferim tot l’escalf i el nostre condol als familiars i amics de les víctimes i els ferits. Estem fermament compromesos amb la lluita per un món on prevalguin la justícia i la pau i no defallirem en combatre la barbàrie del terrorisme.

 • Compromís històric

  Cap societat, cap govern, cap Estat pot negar que els últims set anys el poble de Catalunya ha demostrat la seva vocació democràtica sortint al carrer per a manifestar-se pacíficament i massiva tot reclamant un dret que històricament li correspon: el dret a decidir el seu futur com a nació. Durant aquest període, s’ha configurat una amplia majoria social amb una sòlida consciència política i una decidida capacitat organitzativa que ha definit el camí que conduirà a l’assoliment del seu destí.

 • La política i l'ètica

  El passat 29 de maig, en compliment del mandat previst en l’article 55.3 de la Llei 19/2014 de 29 desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el Ple de l’Ajuntament de Matadepera va aprovar per unanimitat el “Codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals” i la constitució d’una comissió informativa de caràcter permanent denominada “Comissió del codi de conducta dels càrrecs electes”. Ambdues qüestions, fruit del conveni de la Xarxa de Governs Transparent de Catalunya (XGTC), integrada per la Generalitat, les diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consorci Administració Oberta de Catalunya, tenen una importància cabdal perquè la vida política del nostre país transcorri d’acord amb uns principis ètics d’obligada observació i compliment.

 • Votarem SÍ. Guanyarem.

    La Constitució espanyola del 1978 i les institucions polítiques que la defensen no han reconegut mai els elements essencials d’una democràcia: la diversitat i el pluralisme polítics i el dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur. És per això que els catalans hem emprès amb decisió el camí cap a la construcció d’un nou Estat que respecti la identitat nacional i defensi els interessos comuns, els drets democràtics, lingüístics, laborals, econòmics, culturals i socials, que inverteixi els recursos públics en millorar la sanitat, l’ensenyament i les infraestructures, que lluiti contra la pobresa energètica.

 • El Camí Amic

  Entre les propostes destacades al programa presentat per ERC a les Eleccions Municipals de 2015 hi havia l'establiment d'un camí escolar anomenat “camí amic” que anés des de diverses parts del poble a les escoles d’Educació Primària i l'institut d’Educació Secundària. Un itinerari que donés seguretat a les famílies dels alumnes que habitualment van sols a l'escola. Entenem que s'ha de tractar d'una via de circulació preferent, que ha de quedar ben senyalitzada tant pels vehicles com pels vianants, ha d’estar formada pels itineraris més utilitzats pels alumnes i ha de garantir que anar a l'escola sigui una activitat agradable i segura.

 • El sector cultural a Catalunya i a Matadepera: el futur

   El passat 27 de febrer, l’ex-conseller Joan Manuel Treserras ens explicava, a la seva intervenció en el cicle de conferències que sota el lema “La República que farem” organitza la secció local d’ERC de Matadepera, que la societat catalana actual és el resultat de la confluència de diversos factors de tipus econòmic, demogràfic i sociològic. D’una banda, una profunda crisi econòmica que ha coincidit amb les darreres onades migratòries (tant de gent que ve a viure a Catalunya com de catalans que marxen a l’estranger); i de l’altra, un nou sistema de valors, divers i complex, que ha comportat un canvi en els models de vida de les darreres generacions.

 • Camí amic i responsabilitat política

  Dins de les propostes en l’àmbit municipal d’educació per a les eleccions del 2015, en l’apartat de suport a les famílies, ERC proposàvem l’establiment d’un camí /itinerari que anés des de diverses parts del poble a les escoles d’Educació Primària i l’Institut, aportant seguretat a les famílies dels alumnes que van sols des de casa a l’escola. Han passat dos anys i avui podem celebrar que al darrer Ple del passat dilluns 30 de gener l’actual equip de govern va recollir la nostra proposta i ens apuntava que en breu la farà realitat.

 • Els noms dels carrers de Matadepera

  Amics, amigues, sóc Espelt Rabassa de Casals. De ben segur que alguns de vosaltres em recordareu. Com ja us he dit en alguna ocasió, tinc moltes amistats i, per aquestes festes de Nadal, una d’elles, de nom Enclàt Or, ha vingut a Matadepera per passar uns dies a casa meva. Sabeu que a mi m’agrada molt la musica i caminar pel bosc. L’Enclàt, però, també molt caminador, prefereix fer-ho pels carrers dels pobles. Així és que em va dir que aquests dies que estava per aquí li agradaria molt recórrer amb mi, tots els de Matadepera.

 • La República que farem

  El procés cap a la proclamació de la República Catalana ha iniciat una fase decisiva. El Govern de la Generalitat i les forces polítiques defensores de la independència del nostre país, majoritàries al Parlament de Catalunya, han acordat la celebració d’un referèndum que permetrà al poble expressar lliurement les seves aspiracions històriques. Arribat el moment en què les catalanes i els catalans tinguem els regnes del país, els nostres representants polítics seran els responsables de bastir un nou Estat i de construir una societat més democràtica, justa i solidària.

 • Comerç i vitalitat

      Allò que manté viu un poble o ciutat era, és i serà, el comerç. En el nostre, amb un cens que s’acosta als nou mil habitants, s'hi ofereixen tot tipus de serveis. Tot i així, quan parlem amb tots i cadascun dels comerciants ningú mostra el mínim de satisfacció pel compromís de l'Ajuntament amb el comerç de Matadepera. I és que, si es vol un comerç local més actiu, s’han d’endegar polítiques de foment de l’activitat comercial i s’han de revisar uns impostos i unes taxes massa elevats per a la seva competitivitat (claveguerams i escombraries ja pugen a 350€).

 • La llum després del túnel

  Les societats més avançades deuen el seu desenvolupament no tan sols a la seva riquesa econòmica, sinó també al seu model educatiu i als seus plans d’investigació, però sobretot a la seva aposta per l’Art i la Cultura. La història ens ensenya com els països que han estat fidels a aquests principis són avui els capdavanters i els que tenen la perspectiva d’un futur millor. Fins ara, la ciutadania de Matadepera ha volgut que, a nivell local i salvant totes les distàncies, aquest sigui un model a seguir.

 • La Diada de la República catalana

  L’11 de setembre d’enguany, el poble de Matadepera ha tingut una notable presència a les concentracions convocades per l’ANC i Omnium Cutural. Des d’aquesta columna, volem felicitar a tots els nostres conciutadans per la seva contribució a fer que aquesta hagi estat una Diada inoblidable.   En l’última dècada, milions de catalanes i catalans de totes les edats, origen i condició social han sortit al carrer per a defensar les nostres institucions i per a reivindicar el dret a la independència del nostre país.

 • Un superavit que se'n va

  El passat mes de juliol es va reunir la Comissió Especial de Comptes, òrgan municipal amb caràcter preceptiu integrat per l’Alcaldessa, com a presidenta de la Corporació, i un representat de cada grup municipal. La finalitat d’aquesta reunió era donar a conèixer el tancament de comptes de l’exercici de 2015. A més de la corresponent Memòria explicativa, un exhaustiu informe de més de 260 pàgines, els membres de la Comissió van tenir accés a tota una sèrie de documents importants que reflecteixen la gestió econòmica dels recursos públics.

 • Més cultura, més Matadepera

  L’inici del bon temps a Matadepera és un moment ideal per mesurar l’estat de salut cultural del nostre poble. Engegava la XXXVI Festival Internacional de Música, amb una nova edició del Pòdium. El festival començava amb el multitudinari concert d’alumnes de l’Escola de Música Frederic Mompou (30 anys!), i entre els concerts més destacats sense cap mena de dubte el Cor de Noies i l’Agrupació Coral de Matadepera. Pels que ens sentim més joves, ens vam poder apropar a l’antic escorxador, seu de l’Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré, i gaudir de les propostes musicals que ens presenta el cartell del Festival QCLN, enguany XXa edició!, o unir-nos als amics freaks del Cineclub i tremolar de plaer amb la millor selecció de cinema fantàstic i de terror alternatiu que ens ofereix la nova edició del Matadepera Grinhouse.