Més Matadepera
 • El Camí Amic

  Entre les propostes destacades al programa presentat per ERC a les Eleccions Municipals de 2015 hi havia l'establiment d'un camí escolar anomenat “camí amic” que anés des de diverses parts del poble a les escoles d’Educació Primària i l'institut d’Educació Secundària. Un itinerari que donés seguretat a les famílies dels alumnes que habitualment van sols a l'escola. Entenem que s'ha de tractar d'una via de circulació preferent, que ha de quedar ben senyalitzada tant pels vehicles com pels vianants, ha d’estar formada pels itineraris més utilitzats pels alumnes i ha de garantir que anar a l'escola sigui una activitat agradable i segura.

 • El sector cultural a Catalunya i a Matadepera: el futur

   El passat 27 de febrer, l’ex-conseller Joan Manuel Treserras ens explicava, a la seva intervenció en el cicle de conferències que sota el lema “La República que farem” organitza la secció local d’ERC de Matadepera, que la societat catalana actual és el resultat de la confluència de diversos factors de tipus econòmic, demogràfic i sociològic. D’una banda, una profunda crisi econòmica que ha coincidit amb les darreres onades migratòries (tant de gent que ve a viure a Catalunya com de catalans que marxen a l’estranger); i de l’altra, un nou sistema de valors, divers i complex, que ha comportat un canvi en els models de vida de les darreres generacions.

 • Camí amic i responsabilitat política

  Dins de les propostes en l’àmbit municipal d’educació per a les eleccions del 2015, en l’apartat de suport a les famílies, ERC proposàvem l’establiment d’un camí /itinerari que anés des de diverses parts del poble a les escoles d’Educació Primària i l’Institut, aportant seguretat a les famílies dels alumnes que van sols des de casa a l’escola. Han passat dos anys i avui podem celebrar que al darrer Ple del passat dilluns 30 de gener l’actual equip de govern va recollir la nostra proposta i ens apuntava que en breu la farà realitat.

 • Els noms dels carrers de Matadepera

  Amics, amigues, sóc Espelt Rabassa de Casals. De ben segur que alguns de vosaltres em recordareu. Com ja us he dit en alguna ocasió, tinc moltes amistats i, per aquestes festes de Nadal, una d’elles, de nom Enclàt Or, ha vingut a Matadepera per passar uns dies a casa meva. Sabeu que a mi m’agrada molt la musica i caminar pel bosc. L’Enclàt, però, també molt caminador, prefereix fer-ho pels carrers dels pobles. Així és que em va dir que aquests dies que estava per aquí li agradaria molt recórrer amb mi, tots els de Matadepera.

 • La República que farem

  El procés cap a la proclamació de la República Catalana ha iniciat una fase decisiva. El Govern de la Generalitat i les forces polítiques defensores de la independència del nostre país, majoritàries al Parlament de Catalunya, han acordat la celebració d’un referèndum que permetrà al poble expressar lliurement les seves aspiracions històriques. Arribat el moment en què les catalanes i els catalans tinguem els regnes del país, els nostres representants polítics seran els responsables de bastir un nou Estat i de construir una societat més democràtica, justa i solidària.

 • Comerç i vitalitat

      Allò que manté viu un poble o ciutat era, és i serà, el comerç. En el nostre, amb un cens que s’acosta als nou mil habitants, s'hi ofereixen tot tipus de serveis. Tot i així, quan parlem amb tots i cadascun dels comerciants ningú mostra el mínim de satisfacció pel compromís de l'Ajuntament amb el comerç de Matadepera. I és que, si es vol un comerç local més actiu, s’han d’endegar polítiques de foment de l’activitat comercial i s’han de revisar uns impostos i unes taxes massa elevats per a la seva competitivitat (claveguerams i escombraries ja pugen a 350€).

 • La llum després del túnel

  Les societats més avançades deuen el seu desenvolupament no tan sols a la seva riquesa econòmica, sinó també al seu model educatiu i als seus plans d’investigació, però sobretot a la seva aposta per l’Art i la Cultura. La història ens ensenya com els països que han estat fidels a aquests principis són avui els capdavanters i els que tenen la perspectiva d’un futur millor. Fins ara, la ciutadania de Matadepera ha volgut que, a nivell local i salvant totes les distàncies, aquest sigui un model a seguir.

 • La Diada de la República catalana

  L’11 de setembre d’enguany, el poble de Matadepera ha tingut una notable presència a les concentracions convocades per l’ANC i Omnium Cutural. Des d’aquesta columna, volem felicitar a tots els nostres conciutadans per la seva contribució a fer que aquesta hagi estat una Diada inoblidable.   En l’última dècada, milions de catalanes i catalans de totes les edats, origen i condició social han sortit al carrer per a defensar les nostres institucions i per a reivindicar el dret a la independència del nostre país.

 • Un superavit que se'n va

  El passat mes de juliol es va reunir la Comissió Especial de Comptes, òrgan municipal amb caràcter preceptiu integrat per l’Alcaldessa, com a presidenta de la Corporació, i un representat de cada grup municipal. La finalitat d’aquesta reunió era donar a conèixer el tancament de comptes de l’exercici de 2015. A més de la corresponent Memòria explicativa, un exhaustiu informe de més de 260 pàgines, els membres de la Comissió van tenir accés a tota una sèrie de documents importants que reflecteixen la gestió econòmica dels recursos públics.

 • Més cultura, més Matadepera

  L’inici del bon temps a Matadepera és un moment ideal per mesurar l’estat de salut cultural del nostre poble. Engegava la XXXVI Festival Internacional de Música, amb una nova edició del Pòdium. El festival començava amb el multitudinari concert d’alumnes de l’Escola de Música Frederic Mompou (30 anys!), i entre els concerts més destacats sense cap mena de dubte el Cor de Noies i l’Agrupació Coral de Matadepera. Pels que ens sentim més joves, ens vam poder apropar a l’antic escorxador, seu de l’Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré, i gaudir de les propostes musicals que ens presenta el cartell del Festival QCLN, enguany XXa edició!, o unir-nos als amics freaks del Cineclub i tremolar de plaer amb la millor selecció de cinema fantàstic i de terror alternatiu que ens ofereix la nova edició del Matadepera Grinhouse.

 • El Consell Municipal de coordinació per l'Educació

  Hi ha un antic proverbi tribal que diu: Per curar un nen cal disposar dels serveis d’un metge, per educar-lo cal la col·laboració de tot el poble. Aquesta idea ens serveix per reflexionar sobre la transversalitat en la responsabilitat de l’educació dels nens i joves del nostre poble. És per aquest motiu que en el nostre programa electoral vam proposar la creació d’un Consell Municipal de Coordinació per l’Educació (CMCE), que compti amb la participació de tots els centres educatius, l’escola de música, les associacions de pares i mares i les institucions dels àmbits cultural, social i esportiu que tinguin incidència amb la formació, per tal d’elaborar conjuntament un Projecte Educatiu del Poble que defineixi des dels àmbits dels valors i les actituds els aspectes bàsics del model de persona que conjuntament volem formar i en conseqüència el compromís de treballar coordinadament en l’àmbit educatiu des de cada una d’aquestes institucions per fomentar-los de manera conjunta.

 • Margolf, de Cristina Ballbè

  Què penseu fer?

      Fa un any, CiU deia en el seu programa electoral: “Impulsarem les noves estratègies de gestió de la massa forestal”. Però la realitat ens diu que passen els dies i res de res. El grup municipal d’ERC, el 16 de novembre de 2015, vam presentar una moció per demanar acords amb el consistori per estudiar la viabilitat de la instal·lació d’un sistema de generació calorífica amb combustibles de biomassa forestal de proximitat als diferents equipaments municipals, i en especial a l’Escola Ginesta.

 • L'auditori

  Mmm, amics, amigues... Em presento. El meu nom és Espelt Rabassa de Casals, no sóc molt alt ni baix, ni rosset ni moreno, tinc els ulls petitets i la boca rodona, un xic tímid, sempre porto samarretes de ralles i un  bastonet per quan vaig al bosc. Diuen que he nascut amb estrella i la meva mare me’n va posar una al cap com a barret,  sempre el porto, diu que li recorda les estrelles que hi ha al cel. Tinc molts amics, a alguns els hi agraden les arts escèniques, altres l’art literari, també en tinc que els  hi agrada la literatura i la poesia, les arts plàstiques i les visuals.

 • La democràcia participativa

    La democràcia representativa és el sistema amb el qual s’organitza la vida política del nostre país. En aquest sistema, el ciutadà es requerit cada període de temps determinat  per tal que, amb el seu vot, esculli els representants en les diferents institucions i ens (parlament, consistoris, etc.), però quasi bé mai se’l crida perquè doni  la seva opinió o el seu vot en altres aspectes que no sigui l’elecció de representants. El teòrics consideren que la democràcia representativa hauria d’evolucionar cap a un altre sistema: el de la democràcia participativa.

 • ERC demana al govern de Matadepera que admeti el fracàs del camp de golf

  Resum de les peticions i reclamacions que el grup municipal republicà ha realitzat a l'equip de govern en el darrer ple municipal En el darrer Ple municipal, ERC Matadepera ha votat a favor del projecte de construcció del camp d'hoquei municipal, del qual ens felicitem, donat que feia 25 anys que l'esperàvem. Ara bé, pel que fa a equipaments per a Matadepera, encara resten desatesos altres àmbits de la cultura, com el llargament reivindicat Teatre-Auditori: un espai on les entitats artístiques, musicals i escèniques han de poder desenvolupar adequadament la seva tasca.