Més Matadepera
 • El Consell Municipal de coordinació per l'Educació

  Hi ha un antic proverbi tribal que diu: Per curar un nen cal disposar dels serveis d’un metge, per educar-lo cal la col·laboració de tot el poble. Aquesta idea ens serveix per reflexionar sobre la transversalitat en la responsabilitat de l’educació dels nens i joves del nostre poble. És per aquest motiu que en el nostre programa electoral vam proposar la creació d’un Consell Municipal de Coordinació per l’Educació (CMCE), que compti amb la participació de tots els centres educatius, l’escola de música, les associacions de pares i mares i les institucions dels àmbits cultural, social i esportiu que tinguin incidència amb la formació, per tal d’elaborar conjuntament un Projecte Educatiu del Poble que defineixi des dels àmbits dels valors i les actituds els aspectes bàsics del model de persona que conjuntament volem formar i en conseqüència el compromís de treballar coordinadament en l’àmbit educatiu des de cada una d’aquestes institucions per fomentar-los de manera conjunta.

 • Margolf, de Cristina Ballbè

  Què penseu fer?

      Fa un any, CiU deia en el seu programa electoral: “Impulsarem les noves estratègies de gestió de la massa forestal”. Però la realitat ens diu que passen els dies i res de res. El grup municipal d’ERC, el 16 de novembre de 2015, vam presentar una moció per demanar acords amb el consistori per estudiar la viabilitat de la instal·lació d’un sistema de generació calorífica amb combustibles de biomassa forestal de proximitat als diferents equipaments municipals, i en especial a l’Escola Ginesta.

 • L'auditori

  Mmm, amics, amigues... Em presento. El meu nom és Espelt Rabassa de Casals, no sóc molt alt ni baix, ni rosset ni moreno, tinc els ulls petitets i la boca rodona, un xic tímid, sempre porto samarretes de ralles i un  bastonet per quan vaig al bosc. Diuen que he nascut amb estrella i la meva mare me’n va posar una al cap com a barret,  sempre el porto, diu que li recorda les estrelles que hi ha al cel. Tinc molts amics, a alguns els hi agraden les arts escèniques, altres l’art literari, també en tinc que els  hi agrada la literatura i la poesia, les arts plàstiques i les visuals.

 • La democràcia participativa

    La democràcia representativa és el sistema amb el qual s’organitza la vida política del nostre país. En aquest sistema, el ciutadà es requerit cada període de temps determinat  per tal que, amb el seu vot, esculli els representants en les diferents institucions i ens (parlament, consistoris, etc.), però quasi bé mai se’l crida perquè doni  la seva opinió o el seu vot en altres aspectes que no sigui l’elecció de representants. El teòrics consideren que la democràcia representativa hauria d’evolucionar cap a un altre sistema: el de la democràcia participativa.

 • ERC demana al govern de Matadepera que admeti el fracàs del camp de golf

  Resum de les peticions i reclamacions que el grup municipal republicà ha realitzat a l'equip de govern en el darrer ple municipal En el darrer Ple municipal, ERC Matadepera ha votat a favor del projecte de construcció del camp d'hoquei municipal, del qual ens felicitem, donat que feia 25 anys que l'esperàvem. Ara bé, pel que fa a equipaments per a Matadepera, encara resten desatesos altres àmbits de la cultura, com el llargament reivindicat Teatre-Auditori: un espai on les entitats artístiques, musicals i escèniques han de poder desenvolupar adequadament la seva tasca.

 • El govern de Matadepera

  Han passat ja més de set mesos des que la coalició de CIU va tornar a guanyar les eleccions municipals de manera indiscutible. I és que els nou regidors  aconseguits permeten a l’equip de govern mantenir una gestió còmoda del consistori, inclosa la renovació de l’equip de govern i el canvi de partit de l’Alcaldessa, ara ja a Democràcia per Catalunya.   Les decisions més destacades dutes a terme en tots aquests mesos des de l’alcaldia han estat el pujar la taxa de l’aigua,  l’obertura del registre  d’acollida temporal per les famílies refugiades, la remodelació de diversos passos elevats dels carrers del poble, l’aprovació dels pressupostos per l’any 2016 i congelació de taxes i impostos, la confecció d’un pla per a esterilitzar el porc senglar, l’aparcament del projecte d’horts urbans a Can Roure i l’aprovació del projecte bàsic i executiu del camp d’hoquei municipal.

 • Matadepera s'ho mereix

    El nostre país gaudeix d’una llarga tradició associativa que, en el terreny cultural, es concreta en milers d’entitats que desenvolupen una tasca complementària  –i, a vegades, substitutòria- de les polítiques culturals de les diferents administracions. Matadepera és un bon reflex d’aquesta tradició. Al nostre poble, moltes entitats culturals, artístiques i esportives treballen dia rere dia per portar a terme aquesta tasca. Això és possible perquè al darrere de cadascuna d’elles hi ha la suma d’esforços de moltes persones que volen fer arribar al conjunt de la població el bagatge cultural del nostre poble.

 • Pressupostos pel 2016

    El dia 30 de novembre de 2015, el Ple municipal va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (representants de CiU, una coalició fictícia) i els vots en contra de tots els regidors de l’oposició els Pressupostos de la Corporació per l’any 2016. El grup municipal d’ERC va argumentar el seu vot en contra basant-se en els aspectes més significatius des del punt de vista ideològic, polític i social, continguts als Pressupostos dels quals us farem un resum en aquesta columna.

 • Proposta de moció del grup municipal ERC a l'Ajuntament de Matadepera, 16-11-2015

  Exposició de motius: Matadepera és un municipi del Vallès Occidental amb gairebé 25 Km2 de territori. Part important d’aquest entorn forma part del Parc Natural de Sant Llorenç i,  per tant, amb un entorn natural formidable que cal preservar i mantenir. Una part important dels boscos dins del  terme municipal són privats i existeix una associació de propietaris constituïda, activa i sensible a la gestió sostenible de la massa forestal. L’energia calorífica aportada per la Biomassa, és una energia renovable i clarament sostenible.

 • Un nou curs polític

            El passat 28 d’octubre es va celebrar un Ple extraordinari en què l’equip de govern municipal va aprovar les ordenances fiscals corresponents a l’any 2016, entre les quals hi ha l’IBI. Cal tenir en compte que la rebaixa que s’aplicarà d’aquest impost no és deguda a la voluntat del govern municipal sinó a la finalització de l’aplicació d’un increment obligatori (3%) que fins aquest any venia imposat pel govern de l’Estat espanyol.    Aquest Ple és un dels més importants de l’any ja que estableix les línies econòmiques bàsiques del curs polític.

 • Ordenances fiscals 2016

  El nostre grup està d’acord quasi bé en la totalitat de les propostes de modificacions de les ordenances fiscals pel 2016 i en l’adequació del calendari fiscal a les dates proposades per l’organisme recaptador (Diputació).   Res a destacar pel que fa la les ordenances reguladores dels impostos (l’IBI, l’IAE, etc.)   Ara bé, en quant a les ordenances fiscals reguladores de les taxes, i per no anomenar-les totes o quasi totes, destaquem positivament la que regula la taxa per la prestació de serveis de cementiris, la del preu públic per la prestació de serveis en les instal·lacions esportives i culturals municipals (especialment pel que fa a la baixada preu de les entrades als espectacles i concerts, la qual cosa esperem que vagi en benefici d’una major assistència), i la que regula el preu públic per la prestació del servei de teleassistència tot i que creiem que s’hauria de fer un esforç per tal d’ampliar la gratuïtat a persones de renda baixa i no només a aquelles, la renda de les quals no superi d’una vegada l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (569,12 euros anuals); en aquest sentit, 1 vegada i mitja de l’Indicador cobriria un sector més ampli de persones amb rendes baixes.

 • Matadepera diu sí

    A les eleccions Plebiscitàries del 27 de setembre , l’independentisme va guanyar de forma clara. Aquesta victòria te un valor immens, mes si tenim en compte que tot el procés esta resultant una veritable cursa d’obstacles.   El govern “ Espanyol”, amb les seves mentides, amb boicots als votants residents a  l’estranger, ( es calcula que nomes un 10% hauran pogut votar), el TC posant querelles, el Ministre de l’interior confegint informes falsos a tort i a dret,  la junta electoral condicionant la campanya, les mentides del ministre Margallo, en alguns casos esperpèntiques, fent por els avis de forma immoral amb les pensions, els favors de les declaracions de Cameron, Obama, Merkel, (que Espanya haurà de tornar).

 • La victòria és a les nostres mans

    El proper 27 de setembre farem efectiu el mandat democràtic obtingut a les eleccions del Parlament de Catalunya el 25 de novembre de 2012: l’exercici del dret a decidir sobre el futur polític del nostre país. Amb unes eleccions farem emergir la voluntat majoritària a favor de la independència. Aquest fet ha de permetre obrir un procés constituent, amb els ciutadans com a protagonistes, que culminarà amb un referèndum per validar la Constitució Catalana i que posarà les bases i els fonaments del nou Estat català.

 • El nostre compromís

    Han passat dos mesos des de la constitució del nou Consistori sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig. Els regidors del grup d’ERC, Santi Pavón i Abelardo Gil, han començat les seves tasques d’oposició, entre les quals, una de les més importants és vetllar perquè l’acompliment de les promeses fetes per l’actual equip de govern en la seva presa de possessió sigui una realitat. En aquest sentit, ens hem fixat com a  objectiu prioritari que la transparència presideixi la gestió quotidiana dels serveis públics.

 • La Matadepera que volem

    El 13 de juny es va constituir el nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig d’enguany. Després de la pressa de possessió dels regidors i de l’elecció de l’Alcaldessa, els caps de llista van pronunciar un breu discurs. El nostre portaveu del grup municipal d’ERC, Santi Pavón, va dir, entre d’altres coses: “Tenim  l’esperança que el nou govern municipal, a més d’escoltar-nos, ens farà cas, tot estudiant i acceptant, si cal, les iniciatives i propostes que presentem durant la legislatura.