Matadepera s'ho mereix

 
El nostre país gaudeix d’una llarga tradició associativa que, en el terreny cultural, es concreta en milers d’entitats que desenvolupen una tasca complementària  –i, a vegades, substitutòria- de les polítiques culturals de les diferents administracions. Matadepera és un bon reflex d’aquesta tradició. Al nostre poble, moltes entitats culturals, artístiques i esportives treballen dia rere dia per portar a terme aquesta tasca. Això és possible perquè al darrere de cadascuna d’elles hi ha la suma d’esforços de moltes persones que volen fer arribar al conjunt de la població el bagatge cultural del nostre poble. Aquests esforços mereixen no tan sols l’aplaudiment dels vilatans, sinó també, i sobretot, el recolzament del Consistori. 
 
Des dels anys vuitanta, els diferents governs municipals han endegat i finalitzat infraestructures centrades fonamentalment en l’àmbit esportiu, de les quals ens sentim orgullosos i ens felicitem, com per exemple el  projecte  de construcció del camp d’hoquei municipal que ha estat aprovat en el Ple del mes de gener. Ara bé, pel que fa a equipaments, altres àmbits de la cultura encara resten desatesos. Ens referim al llargament reivindicat Teatre-Auditori, un espai on les entitats artístiques, musicals i escèniques podrien desenvolupar adequadament la seva tasca. 
 
Al respecte, l’actual equip de govern municipal ha adquirit el compromís d’atendre aquesta reivindicació, tot desencallant el projecte per tal de fer-lo realitat en el transcurs de la present legislatura. Celebrem la decisió presa pel Consistori i l’animem a no defallir. En aquest projecte, compta amb el nostre suport. Des d’aquesta mateixa columna, i en altres àmbits, Esquerra Republicana juntament amb totes les entitats ha defensat la urgència de la construcció i posada en marxa d’aquest equipament. Matadepera s’ho mereix.
 
Per acabar, volem fer pública la nostra satisfacció per l’acord que ha permès a les forces independentistes presents al Parlament de Catalunya la investidura de Carles Puigdemont com 130é President de la Generalitat. Aquest acord ha renovat la il·lusió de la ciutadania del nostre país per a la consecució d’un nou Estat en el conjunt de les nacions democràtiques: la República Catalana.