Un nou curs polític

       
 
El passat 28 d’octubre es va celebrar un Ple extraordinari en què l’equip de govern municipal va aprovar les ordenances fiscals corresponents a l’any 2016, entre les quals hi ha l’IBI. Cal tenir en compte que la rebaixa que s’aplicarà d’aquest impost no és deguda a la voluntat del govern municipal sinó a la finalització de l’aplicació d’un increment obligatori (3%) que fins aquest any venia imposat pel govern de l’Estat espanyol. 
 
Aquest Ple és un dels més importants de l’any ja que estableix les línies econòmiques bàsiques del curs polític. Abans, però, de final d’any, el govern municipal haurà de presentar al Ple els pressupostos de l’exercici 2016. Amb aquests, es podrà valorar quines són les sensibilitats reals en matèria social i cultural dels responsables del Consistori. El grup municipal d’ERC defensarà en aquest Ple els compromisos del seu programa electoral i vetllarà perquè –l’encarà- grup municipal de CiU complexi els compromisos que van adquirir ja farà tres legislatures. Ens referim, especialment, a la construcció d’aquells equipaments considerats per tothom imprescindibles com són el Teatre-Auditori i el Camp d’Hoquei. 
 
També, durant aquest curs polític caldrà abordar –de bell nou- la gestió responsable del Camp de Golf el qual genera, com hem dit en anteriors columnes, unes pèrdues (al voltant dels 150.000 euros anuals)  que considerem inassumibles i innecessàries per a les arques municipals.  En aquest sentit, cal recordar que en el programa electoral d’ERC es plantejava la necessitat de consultar a la població sobre l’ús d’aquest equipament.  
 
Un altre aspecte que cal resoldre amb urgència és l’estat en  que es troba el Casal Popular de St. Llorenç dels Pins. L’actitud passiva del govern municipal denota una inacceptable situació de deixadesa. Reclamem, per tant, que es regularitzi de forma satisfactòria per totes les parts aquest estat.
      
Finalment, estem esperançats en que la victòria del 27S i la constitució d’un Parlament amb majoria absoluta independentista ens portarà a concloure el procés cap a la República Catalana, en la qual els consistoris del nostre País gaudiran d’un millor finançament, més just i equitatiu.