Comerç i vitalitat

 

 

Allò que manté viu un poble o ciutat era, és i serà, el comerç. En el nostre, amb un cens que s’acosta als nou mil habitants, s'hi ofereixen tot tipus de serveis. Tot i així, quan parlem amb tots i cadascun dels comerciants ningú mostra el mínim de satisfacció pel compromís de l'Ajuntament amb el comerç de Matadepera. I és que, si es vol un comerç local més actiu, s’han d’endegar polítiques de foment de l’activitat comercial i s’han de revisar uns impostos i unes taxes massa elevats per a la seva competitivitat (claveguerams i escombraries ja pugen a 350€). Cal donar-los-hi un cop de mà perquè els hi devem molt. Hi són allà cada dia suportant el pes de la crisi, les grans superfícies i Internet. Malgrat tot, tenim a peu de carrer un producte de qualitat i proper que cal cuidar i valorar. Sovint pensem en comprar un producte 10€ més barat, però no tenim en compte ni el cost del desplaçament, ni el tracte personalitzat, ni la comoditat de tenir-ho a pocs minuts de casa.

 

Com a matadeperencs tenim el deure de donar vida al poble i fer-lo créixer en vitalitat, és a dir, contribuint a augmentar el seu vigor i la seva prosperitat. Per això cal, a més, que l’equip de govern local es decideixi a escoltar, d’una vegada per totes, els comerciants i posi fil a l’agulla per a solucionar les mancances que tenen els nostres comerços, perquè mentre els uns fan mans i mànigues per mantenir obertes les portes dels seus negocis, els altres –des de l’Ajuntament- dediquen massa recursos i massa esforços a eixugar els dèficits acumulats any rere any d’alguns equipaments municipals que mai seran rendibles (com és el cas del camp de golf).

 

Des d'Esquerra Republicana volem fer una crida per tal que, tot i les inexplicables dificultats que imposa l'actual consistori, la gent s'acosti al poble. En el món globalitzat en què vivim, el més còmode és comprar per Internet i que ens ho portin a casa, sense moure'ns del sofà. Però si emprem aquest temps en donar vida al poble, en acostar-nos als comerços, parlar amb la gent, prendre un cafè i informar-nos de les ofertes que tenim al municipi, contribuirem a omplir de vida els carrers que sovint tenen un aspecte de poble fantasma en lloc d'un poble amb gairebé nou milers d'habitants.

 

Protegim el comerç de la nostra vila!