Votarem SÍ. Guanyarem.

 

La Constitució espanyola del 1978 i les institucions polítiques que la defensen no han reconegut mai els elements essencials d’una democràcia: la diversitat i el pluralisme polítics i el dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur. És per això que els catalans hem emprès amb decisió el camí cap a la construcció d’un nou Estat que respecti la identitat nacional i defensi els interessos comuns, els drets democràtics, lingüístics, laborals, econòmics, culturals i socials, que inverteixi els recursos públics en millorar la sanitat, l’ensenyament i les infraestructures, que lluiti contra la pobresa energètica... en definitiva, un Estat on la gent dels nostres pobles i ciutats tingui una vida digna i gaudeixi d’igualtat d’oportunitats.

 

La República Catalana és el repte que els ciutadans del nostre país tenim per construir un Estat veritablement democràtic que superi els dèficits de l’esgotat Estat espanyol i aconsegueixi la total regeneració de la vida política. Una República allunyada de la baixa qualitat de la democràcia espanyola, caracteritzada per uns partits polítics jeràrquics, centralitzats i rígids, amb un finançament poc transparent; per unes llistes tancades; per la disciplina de vot i l’obediència; per la manca de mecanismes de participació; per una separació de poders fictícia, sense contrapoders efectius; per la poca transparència en la presa de decisions; per uns ens reguladors dirigits i “capturats” pel poder... Tot això ha afavorit la partitocràcia, el caciquisme i el clientelisme, i, per tant, la corrupció. A més, la revifalla  autoritària de l’Espanya de sempre i la manca de llibertat d’expressió i la de reunió estan amenaçades, i també la igualtat d’oportunitats per a tothom, sigui quin sigui el seu origen.

 

Durant tota la seva història com a partit polític, Esquerra Republicana ha tingut el convenciment, i així ho ha defensat, que el futur de Catalunya depèn de la seva gent, que està a les seves mans i no en les d’aquells a qui la nostre opinió no els importa. La gran majoria del poble vol votar i exercir el dret que democràticament li correspon. Som els amos del nostre futur i no ens el deixarem prendre per un govern espanyol centralista que inhabilita els polítics que ens representen tot manipulant la justícia a la seva conveniència. 

ERC de Matadepera encoratja tots els ciutadans i ciutadanes a ésser protagonistes actius d’aquest procés democràtic en què el poble decidirà lliurement el futur de Catalunya.