Compromís històric

Cap societat, cap govern, cap Estat pot negar que els últims set anys el poble de Catalunya ha demostrat la seva vocació democràtica sortint al carrer per a manifestar-se pacíficament i massiva tot reclamant un dret que històricament li correspon: el dret a decidir el seu futur com a nació. Durant aquest període, s’ha configurat una amplia majoria social amb una sòlida consciència política i una decidida capacitat organitzativa que ha definit el camí que conduirà a l’assoliment del seu destí.

Dèiem que cap govern i cap estat ho pot negar, però el cert és que l’espanyol ho fa reiteradament fins al punt d’utilitzar mecanismes impensables en una societat democràtica. Des de la capital de l’Estat es minimitza i menysprea la voluntat expressada pel poble català cada vegada que surt al carrer. Però, el que és pitjor, s’ataca i es conspira contra el procés i contra els nostres representats fent servir mètodes que recorden els d’una organització mafiosa. El temps, però sobretot la Història, els passarà factura, com ho ha fet sempre.

Tot i la guerra bruta dels representants de l’Estat i el partit governant, amb la complicitat i l’ambició de poder de l’esquerra espanyola, el dia 1 d’octubre els catalans expressarem la nostra voluntat anant a votar en un referèndum vinculant que ha estat convocat, amb totes les garanties democràtiques, per un govern cohesionat que representa i defensa els interessos d’una majoria favorable a la independència. És per això que, malgrat l’escassetat de lògica política i democràtica per part de l’Estat, els propers dos mesos seran fonamentals per enfortir-nos en el convenciment de la capacitat de decidir el nostre futur. Ni les provocacions, ni les amenaces, ni les querelles aconseguiran fer-nos defallir en el nostre objectiu.

Estem davant d’una etapa determinant de la nostra història, del més important dels reptes des de 1.714, d’un compromís al qual accedirem tot fent un exercici de responsabilitat social i política. La seva transcendència engrandirà el nostre orgull com a poble i com a nació.