Compromís amb la República

Quan M. Rajoy va decidir cessar el govern legítim de Catalunya, aplicar l’article 155 i convocar unes eleccions il·legítimes el 21D, poc es pensava que el poble català, majoritàriament, tornaria a fer confiança a l’independentisme i que la seva estratègia de la por no tindria efecte sobre una ciutadania decidida a construir el seu propi futur cívicament i pacífica.

 

I es que, malgrat la brutalitat policial del l’1 d’octubre orquestrada des del govern del PP, amb el suport de C’s i la vergonyosa complicitat dels socialistes per tal d’impedir a qualsevol preu que el poble pogués expressar lliurement el seu dret a decidir, hem guanyat. Malgrat l’ultranacionalisme intolerant d’una monarquia refugiada sota el paraigües d’una democràcia en fallida, hem guanyat. Malgrat les injustícies dels seus tribunals repartint indiscriminadament imputacions per rebel·lió i sedició i empresonant una part del nostre govern i els líders dels moviments socials, hem guanyat. Malgrat la manca de legitimitat democràtica dels seus poders executiu, legislatiu i judicial, hem guanyat. Malgrat la sistemàtica invasió de competències i el degoteig de vulneracions de les nostres institucions derivats de l’aplicació de l’article 155, hem guanyat. Malgrat tot això, l’independentisme ha tornat a guanyar unes eleccions al Parlament de Catalunya tot demostrant que aplega més gent de la que ells volen i diuen.

 

ERC lluitarà per a fer realitat el nostre compromís amb la ciutadania per la República, basat en cinc eixos: 1) la llibertat dels presos polítics, la retirada dels efectius policials responsables de la repressió del referèndum de l’1 d’octubre i la finalització de l’ofensiva judicial contra l’independentisme; 2) recuperar les institucions de Catalunya, restablir el nostre autogovern i liquidar l’aplicació de l’article 155; 3) restaurar la democràcia i exigir respecte i reconeixement per als resultats de les eleccions del 21D; 4) impulsar un gran acord de país que doni veu a la ciutadania per debatre amb llibertat quina República farem; i 5) assolir amb la mediació d’Europa una negociació bilateral amb l’Estat espanyol, per fer efectiva la República.

 

Gràcies al poble de Matadepera per demostrar massivament a les urnes que la democràcia sempre guanya i que comparteix el compromís de fer del nostre, un país més just i lliure.

 

Visca Catalunya!