Fem República

S’han acabat les vacances i la festa major. El mes de setembre és sempre molt semblant, una mica més del mateix del que ja estem acostumats: preparatius escolars, llars d’infants, universitat, feina i totes aquelles coses importants que cadascú de nosaltres portem al cap.

 

La propera diada tornarem a manifestar-nos. Ha passat un any de quan reivindicàvem el dret a votar i a exercir el dret a l’autodeterminació. El resultat del referèndum tots el recordem: 2.044.038 catalans , sota unes condicions de repressió brutals, vàrem votar que volíem ser un Estat independent en forma de República. El resultat va ser ratificat al Parlament on s’aprovà per majoria, la proclamació de la República Catalana.

 

Davant aquest fet democràtic, l’Estat va respondre amb més repressió, el govern espanyol aplicà al seu gust l’Article 155 de la constitució espanyola on se’ns suprimeixen el drets, lo que va suposar l’empresonament i exili del nostres polítics legítims. Les eleccions del 21 de desembre confirmen de nou els resultats del referèndum i la República Catalana torna a ser majoria al Parlament català. Tenim govern però continuem tenint preses i presos, tenim exiliats i exiliades però no tenim República Catalana efectiva.

 

Portem molts dies, molts mesos en aquesta situació. El govern espanyol del PP ha estat substituït per un govern socialista que ha adoptat formes diferents més amables i properes però amb el mateix fons que el dels seus predecessors. No anem bé. Nosaltres diem: som més que mai, hem arribat molt amunt, ens falta atacar el cim i ho aconseguirem, no podem fer cap pas enrere, el que perdem ara, ens allunya del cim, per això ens cal consolidar-nos, organitzar-nos millor superar els esculls i atacar el cim en el moment oportú.

 

Els empresonats i exiliats son el front de xoc. Mentre hi hagi presos i exiliats per defensar la democràcia, no podem acceptar res a canvi, aquest és el nostre nexe d’unitat amb tots el Republicans. Exigir la llibertat és un deure, és un deure democràtic. No podem oblidar que estan empresonats per haver posat les urnes, hi son per defensar la democràcia.

 

Tenim a la vista una farsa de judici amb un tribunal que jutjarà delictes els quals els tribunals europeus ja han sentenciat que no son tals delictes. Volen fer-nos passar per l’adreçador, el mateix adreçador que fa 300 anys. Som un poble i com a poble volem ser sobirà .

 

El proper onze de setembre és una nova cita per la conquesta de les llibertats. Anem a la manifestació

 

Jordi Cuixart ens diu,

 

Seneca a Neró: “EL TEU PODER RADICA EN LA MEVA POR: SI JO JA NO TINC POR, TU JA NO TENS PODER. I NOSALTRES JA HEM PREDUT LA POR”.

 

FEM REPÚBLICA!!!