Llibertat presos polítics

L’Oriol Junqueras ens deia des de la presó de Lledoners:

La nostra causa, la llibertat del nostre país, està sumant nous arguments, noves complicitats: està esdevenint també la causa de la defensa de les llibertats democràtiques i civils, vulnerades a l’Estat Espanyol. Una causa que és universal. Una causa que suscita moltíssim consens entre els demòcrates d’arreu perquè, estiguin o no a favor de la independència de Catalunya, no entenen que en ple s. XXI, en el cor d’Europa, es puguin perseguir, represaliar i castigar ciutadans, càrrecs públics i líders polítics per les seves idees, per haver posat urnes, per voler exercir el dret a vot, per voler decidir legítimament el futur del seu poble democràticament i pacíficament. La nostra causa, la llibertat del poble de Catalunya, és també la causa de la llibertat i les llibertats de les persones i dels pobles.
Molta gent creia que la presó preventiva serviria d’escarment, que ens desdiríem de les nostres propostes polítiques, que el Republicanisme perdria força. I no ha estat així. L’Estat espanyol encara no ha entès que el camí de la democràcia i la llibertat no el venç la por ni la repressió. Arribarà la sentència, que serà duríssima. Esperen que sigui l’escarment definitiu, que ens faci renunciar a les nostres idees i als nostres legítims, democràtics i pacífics objectius. Tampoc ho aconseguiran. Els presos i les preses, ho sabem, en som conscients, i estem preparats pel que vingui. I vosaltres, estimats amics i amigues, militants d’un partit, valents, íntegres i honestos, també us heu de preparar.

Els grans canvis polítics i socials d’arreu del món han costat anys d’aconseguir i sempre havent de patir una forta repressió: La independència de l’Índia va necessitar més de 25 anys d’intensa lluita i molts sacrificis de líders com Gandhi; la conquesta del dret a vot de les dones va implicar milers de sufragistes empresonades i una lluita de més de 50 anys; Mandela va lluitar més de 40 anys per l’abolició de la segregació racial dels quals casi 30 va estar a la presó. Tinguem perspectiva. L’1-O i el 3-O són èxits enormes. Amb ells vam plantar la llavor de la victòria democràtica. És una llavor que prosperarà i triomfarà.

No podem acabar aquesta columna sense denunciar ets atacs dels bàrbars de l’extrema dreta espanyolista que sufragats per hooligans unionistes ens ha tret els llaços del pavelló 1r. d’octubre des d’on demanem la llibertat del presos republicans tancats a les presons. No ens aturaran, persistirem en la justa reivindicació de la Independència per Catalunya.

ERC Matadepera