Viure amb por

Des de fa mesos a Catalunya intentem exercir la nostra llibertat d’expressió, tant a les urnes com als carrers. Però el cert és que ens han despenjat i trinxat els llaços grocs escampats arreu del país, llaços que només expressen la solidaritat amb les preses i presos independentistes, que ho són per la celebració del referèndum del primer d’octubre. Però a més, a Catalunya també hi han hagut agressions en defensa de la unitat d’Espanya: 139 incidents violents entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de 2017, segons denúncia el fotoperiodista Jordi Borràs, que han continuat durant aquest 2018 i dels que Matadepera no n’ha restat al marge.

 

A Matadepera hem pogut constatar, doncs, que la llibertat d’expressió no consisteix en negar la llibertat d’expressió dels altres, encara que no ens agradin les seves idees. La intervenció policial que tolera la destrucció de llaços grocs, s’imbueix d’una falsa equidistància en la forma de defensar aquesta llibertat, guanyada a pols a un estat franquista. La intervenció policial que tolera la destrucció de llaços grocs genera sensació d’inseguretat, de soledat i de por davant qui et prohibeix expressar-te.

 

ERC Matadepera es solidaritza amb tot aquella o aquell qui se sent sol, insegur, nerviós davant qui ens nega la llibertat a expressar-nos de color groc, gent que campa lliurement pel nostre poble. Ens cal més que mai que la nostra policia garanteixi la nostra llibertat d’expressió, que es veu trepitjada i destruïda cada cop que ens retiren els llaços o les lletres que sàviament reclamaven llibertat al Pavelló Primer d’Octubre. Exigim del Govern municipal de CIU que s’impliqui en la defensa de la llibertat de les persones.


ERC Matadepera