Han aprovat uns pressupostos com els de sempre

Havien de ser uns pressupostos consensuats sobre tot pel compromís de destinar més recursos a la partides de Benestar social, Cultura, joventut, seguretat, etc. La voluntat del nostre grup republicà no ha estat una altre que mostrar a la ciutadania que és possible mostrar unitat i acord en moltes qüestions però no ha estat així. El corró de la majoria absoluta del PDECAT i les restes d’Unió han imposat el seu únic criteri conservador. Una llàstima, el poble hi hagués guanyat.

 

El passat mes de setembre, a instàncies de l’equip de govern, vam ser convidats a participar en l’elaboració del pressupost municipal pel 2019 tot incorporant les nostres propostes. Al mes d’octubre, ens vam reunir amb el senyor regidor de finances i li vam facilitar el contingut de les dites propostes, que podríem resumir de la següent manera: proposàvem un increment en 17 partides pressupostàries. Aquests moviments, per dir-ho en xifres, suposen redistribuir 133.000 euros, i la seva particularitat és que no suposava un augment del total del pressupost: sinó una redistribució més racional de les diverses partides denominades “Estudis i treballs” cap a altres de contingut social.

 

Ara bé, pel respecte que ens mereix l’Ajuntament, ens abstindrem de qualificar el que ha estat el resultat de la participació del nostre grup en la confecció del pressupost. El que no callarem és que allò que diu la senyora alcaldessa en la “memòria justificativa i explicativa” (document que si no és públic, hauria de ser-ho) és rigorosament fals: l’equip de govern municipal ni ha buscat ni ha volgut de l’oposició el màxim de consens. Com també és rigorosament fals que quan acabi la legislatura, vostès hagin complert les seves promeses electorals, ja que un dels seus principals projectes, el Teatre-Auditori, no es podrà iniciar abans de finals del 2019, una vegada acabat el mandat de CiU.

 

Us desitgem una bona entrada d’any que ben segur serà molt millor.

 

 

Bon Nadal i Feliç Any Nou!