Pla de xoc contra els robatoris

Vagis on vagis, a Matadepera no es parla d’altra cosa que de seguretat, de robatoris, d’alarmes, de reunions de veïns, de xarxes. La gent del poble, tots, estem amoïnats perquè ens dona la sensació que a casa no hi podem estar tranquils. Aquesta sensació l’avalen els fets doncs amb les xifres a la mà, amb la memòria anual de la policia local per fi feta pública, podem tenir clares les xifres: s’han enregistrat un total de 110 robatoris a data 31 de desembre. I atenció que des de juliol, podem observar un clar increment de robatoris al municipi i és que a més hi ha hagut 199 intervencions policials per alarmes disparades.

 

I com hem d’encarar aquesta situació? Des d’ERC Matadepera hem demanat per terra, mar i aire un Pla de Xoc que ens permeti que els danys, personals i patrimonials, als domicilis siguin els menors possibles. Perquè aquí hi ha gent patint i les solucions han de ser ràpides i eficaces. Perquè no podem esperar més, tal com han dit i repetit els veïns al Ple de l’Ajuntament de novembre, el desembre al Pavelló i el gener davant l’Ajuntament.

 

És cert que després de dos mesos d’espera, ja tenim la memòria policial i és cert també que els diferents cossos policials estan patrullant tothora pel poble. Però encara hi ha molta feina per fer, feina urgent que no permet esperar respostes de la Generalitat a una carta de l’Alcaldessa que demanava una reunió amb el Conseller Buch. Calia i cal decisió. Cal que el Pla de Xoc proposat per Esquerra es desenvolupi en tota la seva extensió: necessitem vigilància privada provisional i transitòria fins que l’Ajuntament pugui incrementar la plantilla, els mitjans i el personal auxiliar de la policia local. Perquè aquestes mesures ens beneficiaran a tots, perquè volem que la tranquil·litat torni a casa.

 

*Article publicat per ERC Matadepera a la Gaseta de Matadepera el febrer de 2019.