Matadepera sostenible

Matadepera sostenible
Matadepera sostenible

Si retrocedim 14 anys enrere, Matadepera, en el mandat d’ERC, va endegar un projecte, innovador i polèmic: la recollida selectiva d’escombraries porta a porta. Avui, amb una taxa del 90’74%, som líders a Catalunya. Però aquest èxit amaga una actitud conformista i decebedora en els darrers 3 mandats municipals. Els reptes en matèria mediambiental i de sostenibilitat són molts i urgents i van molt més enllà del reciclatge. Ha arribat l’hora d’esperonar un canvi profund.

 

El nostre municipi també s’enorgulleix de ser porta del Parc Natural, però al mateix temps viu d’esquena al risc enorme per al veïnat que suposa la manca de gestió forestal, que permet reduir el risc de patir un gran incendi que acabi amb el nostre entorn privilegiat i, alhora, recuperar espais i promoure l’agricultura i la ramaderia ecològiques i de proximitat. També permet obtenir energia renovable provinent de tota aquesta biomassa i de la qual es poden beneficiar les instal·lacions i les arques municipals. A més, cal oferir alternatives al sobreenvasat dels productes i cal promoure l’energia solar a nivell particular i als edificis municipals. També hem d’estimular canvis en la mobilitat, sens dubte.

 

Per tot això, els i les d’ERC Matadepera, amb voluntat de servei irrenunciable i d’acord al nostre programa electoral, presentarem alPle ordinari de setembre una moció per declarar l’emergència climàtica al nostre municipi amb la intenció de consensuar l’adopció depolítiques valentes i exemplars en matèria mediambiental i de sostenibilitat.

La política municipal ha de ser motor de canvi per a la transformació de la societat i aquest és el nostre interès.

I com ja som a l’agost, toca celebrar-ho com cal: per una Festa Major ben viva i cívica, per una Festa Major de Matadepera per a tots i totes. BONA FESTA MAJOR, MATADEPERA!