Repensem la Festa Major

Repensem la Festa Major
Repensem la Festa Major

Un any més de Festa Major on tothom, des dels més petits fins als més grans, hem pogut gaudir d'activitats, festa i entreteniment, que ens ha permès retrobar-nos amb veïns i amics. Formar-ne part i viure-la intensament és essencial per construir germanor i comunitat. Però ara analitzem com ha estat aquesta Festa Major per poder-la millorar.

Enguany hi hagut una molt bona elecció musical: des del gran grup dels Catarres fins grups de versions que han permès gaudir de les cançons més mítiques de tots els temps. O els grups locals i el dj que ens han deixat apreciar el gran talent que hi ha en aquest poble. La gran carpa d'aquest any també ha estat una bona opció, ja que permetia tenir un espai de trobada i festa sense concentrar tantes multituds de gent.

Tanmateix, celebrar la Festa Jove a l'Ajuntament no ha estat tan bona opció, ja que l'espai ha quedat massa reduït i poc habilitat per a la gran quantitat de gent que hi ha hagut i que moltes vegades pot convertir-se en un perill. A més, cal fer una reflexió sobre la deriva que sovint agafa la Festa Jove. Grans quantitats de brossa llençada al carrer, agressions, tocaments, baralles, danys, orins i defecacions a les voreres i abundància de drogues, l’incivisme de tota mena ha fet que la festa no s’hagi pugut celebrar còmodament i es formés un clima d'inseguretat i molèstia cap als veïns i veïnes. I no es pot culpar de tots els mals als que vénen de fora, és massa fàcil. Més de 5500 persones en un acte públic han suposat un risc per a elles mateixes i per als demés i aquest risc no s’havia previst de forma prou activa.

En definitiva, cal que entre tots repensem com fer de la Festa Major de l'any que ve una festa que no perdi el seu sentit de ser: sense respecte, control, feminisme i civisme no podrem gaudir de la Festa Major completament.