Matadepera contra el canvi climàtic

Matadepera contra el canvi climàtic
Matadepera contra el canvi climàtic | Font: Ara.cat

El passat mes d’agost, com durant la campanya electoral, els d’ERC Matadepera ja vàrem anunciar que una de les nostres prioritats en aquesta legislatura seria la lluita contra el canvi climàtic per això vam presentar una moció per declarar l’Emergència Climàtica al nostre municipi, que s'aprovarà el 30 de setembre, per majoria més que absoluta.

N’estem especialment satisfets perquè també és un canvi de rumb al Consistori que, per fi, es compromet públicament amb la conservació del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. El nostre entorn privilegiat ha de poder-se transmetre a les properes generacions, per això val la pena esmerçar-hi esforços.

I ara què? Doncs ara el que pertoca és consensuar un projecte o pla director pels propers quatre anys que sigui el fruit del debat entre tots i totes les protagonistes d’aquesta batalla ecològica. Volem ser un referent com ho som ja en la recollida selectiva d’escombraries, també gràcies a ERC Matadepera.

Alguns dels objectius als quals hem de fer front urgentment són:

  • Reduir el consum de combustibles fòssils i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle amb:

  • L’ús d’energia renovable a les diferents instal·lacions municipals, en forma de biomassa per la generació d’energia tèrmica i de panells fotovoltaics per a la generació d’energia elèctrica.

  • Implementació d’un pla de promoció de l’energia fotovoltaica a les llars.

  • Assolir el Residu Zero amb:

  • La millora en la classificació i tractament dels residus municipals, promovent l’Economia circular del productes.

  • Reduir dràsticament l’ús de plàstics d’un sol ús al nostre municipi.

Comptem amb el vostre suport i compromís. Sabem que ho podem fer i ho farem.