Temps Convulsos

Temps Convulsos
Temps Convulsos

Es fa molt difícil tractar tot el què ha passat al país i a Matadepera en un espai tan mínim i poc donat al debat però intentarem fer-ne un repàs:

El país s’ha vist profundament atacat, de nou, amb la sentència contra els presos polítics, que els ha condemnat a 100 anys de presó per ser els responsables civils i polítics del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. I el país s’ha mobilitzat per denunciar la vulneració dels nostres drets, com a persones i com a nació mentre l’estat espanyol ha seguit reprimint-nos amb desenes de detencions i violència contra les persones, que no han fet res més que reforçar la voluntat del poble de persistir amb la lluita per les llibertats.

L’estat no ha estat capaç de fer govern i va convocar eleccions pel passat 10 de novembre, amb un bon resultat pels partits independentistes catalans, i especialment per ERC, que ha guanyat per segona vegada les eleccions espanyoles i que condicionarà la formació de govern espanyol, altra vegada.

A Matadepera, mentrestant, s’han aprovat en ple extraordinari les ordenances fiscals per al proper any 2020. El resultat després de la discussió política ha estat desastrós: cap canvi de la fiscalitat local que permeti una redistribució més justa del ingressos i que propiciï un canvi de tendència cap a la sostenibilitat. L’equip de govern de JXMatadepera no ha volgut acceptar el compromís per afrontar la lluita que comporta l’emergència climàtica reformant les taxes progressives sobre l’impost de circulació (en funció del tipus de vehicle amb menys emissions i la progressivitat fiscal per les famílies nombroses o vulnerables). També s’ha negat a contemplar les reduccions sobre l’Impost de Béns immobles per inversions o noves construccions de caràcter energèticament sostenible i de millora de l’eficiència energètica dels habitatges.

Quan es publiqui aquesta columna s’hauran aprovat els nous Pressupostos locals. Cap impuls a la sostenibilitat, cap actuació programada de seguretat ciutadana i cap actuació sobre la violència de gènere. Són uns pressupostos grisos, continuistes i desmotivadors on la principal virtut serà augmentar el romanent de tresoreria al compte bancari de l’ajuntament i desassistir les necessitats del nostre poble.

Bones festes de Nadal i us desitgem de tot cor un bon any 2020.

ERC Matadepera