En sortirem

En sortirem
En sortirem

Estem davant d’una situació d'emergència sanitària global mai vista per la majoria de nosaltres. Cal responsabilitat individual i col·lectiva i molta solidaritat amb tothom que està treballant de valent. Com a poble tenim un repte i de moment ho estem fent força bé.

 

Animem a tothom a prendre totes les precaucions per evitar el contagi i exercir de transmissors, així com a informar-se pels canals oficials. Però també a enfortir la solidaritat mútua, a participar de les xarxes de suport, a agrair i reconèixer la feina dels sanitaris del nostre CAP, les persones cuidadores de la gent gran, els treballadors públics de l’Ajuntament i tota la gent que treballa per garantir subministres i serveis bàsics del nostre poble.

 

Volem posar en relleu les següents propostes de mesures municipals per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.

 

- Ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers.

- Ajuts al lloguer per les famílies en situació de risc

- Suspendre el cobrament de les quotes dels serveis municipals que no es porten a terme mentre duri l’estat d’alarma.

- Ajuts per cobrir la quota de l’IBI i altres taxes dels petits comerços.

- Garantirels contractes públics pel 2020

- Liquidar amb caràcter d’urgència els deutes amb els proveïdors de l’Ajuntament

- Donar suport a qui en necessiti, especialment als col·lectius vulnerables.

- De forma immediata allargar l’horari gratuït del Parquing municipal.

 

Alhora, mostrem el suport al Govern de Catalunya davant la gestió d'aquesta emergència, molt especialment al Departament de Salut. En moments com aquest, veiem fins quin punt és útil poder disposar com a catalans de les eines d'un estat, tal com hem lluitat i lluitarem fins a aconseguir-ho.

 

Des d’Esquerra Republicana de Matadepera, volem enviar una abraçada immensa, tot el suport i escalf a tots els afectats pel COVID-19 o a tothom qui té persones properes diagnosticades o en observació. Estem amb vosaltres.