La crisi del coronavirus

La crisi del coronavirus
La crisi del coronavirus

Ja portem 66 dies des del primer indici de contaminació per COVID-19 d’acord amb les dades que ens dona el Departament de la Generalitat. Han estat 7 setmanes de confinament a casa amb tota la família convivint intensament com mai ho havíem fet. Aquesta crisi sanitària ens aboca a una crisi social i econòmica de difícil solució.

 

Fins ara, les dades d’afectats són esgarrifoses, amb més de 10000 morts per culpa de la COVID-19. El traspassats a Matadepera ens fan sentir tristos i angoixats i volem donar el nostre condol als familiars i amics.

 

ERC de Matadepera des del principi hem estat al costat del govern municipal en la situació d’emergència que estem vivint. Hem aportat setmanalment propostes concretes per afrontar en millors condicions la pandèmia. Hem de dir que no totes les propostes han estat recollides per l’equip de govern sobre tot aquelles reduir l’impacte social sobre les famílies i les persones, així com a l’entorn econòmic local. Estem segurs que la sortida de la crisi farà necessari que Matadepera faci un esforç i que redacti un compromís un Pla per la reactivació de l’economia local, la cultura i la vida social.

 

Les costums socials del poble no seran igual que abans del Coronavirus, almenys per un període de temps llarg. La possibilitat de rebrots vírics per la manca de la vacuna adequada. Ens obligarà a repensar noves formes de celebració de les festes, espectacles, a més de veure com s’utilitzen els espais públics com pot ser la biblioteca, els parcs infantils, el casal, la piscina, o el CAP. Res serà igual.

 

Entenem la cancel·lació per part de l’alcaldia de la Festa Major d’estiu obligada per l’incertesa de possibles rebrots no solament a Matadepera sino arreu del País. El que no entenem, és que no es deixi prendre part de les decisions a l’oposició. Tot i així emplacem a l’Ajuntament i a les entitats a promoure una nova festa ni que sigui de tardor que serveixi per recuperar l’empenta de les entitats del poble. Caldrà molta imaginació, voluntat i recursos suficients per a fer-ho. Esperem que així sigui.

 

No ens volem oblidar de dir, amb indignació, que amb l’”Estado de Alarma” l’Estat espanyol torna a sotmetre a la nostra ciutadania i a les nostres institucions.

 

L’Estat ens menysprea diàriament ignorant les nostres propostes com si fóssim un poble sense criteri dictant decrets i ordres que ens anul·len com a poble.

 

Tot s’acaba. No oblidarem això quan ens en sortim.

 

De moment ens esperen més dies de confinament, cal que la governança local confiï en nosaltres per projectar el descofinament amb totes les garanties possible.

 

Molta força i sempre endavant!