Digui'm? (tut, tut, tut...)

Autor: Oladimeji Ajegbile
Autor: Oladimeji Ajegbile

 

Avui dia, la comunicació és més fluïda que mai: les xarxes socials i l’internet als mòbils ens permeten accedir a quantitats ingents d’informació, no sempre veraç ni contrastada però a disposició de tothom i de tota mena.

Aquí, l’Ajuntament té una regidoria de comunicació potent que porta la ràdio, el web corporatiu, els comptes a les xarxes socials com el twitter, el facebook i l’instagram, aquesta Gaseta i ara el WhatsMat, que permet contactar-hi i obtenir resposta ràpida de qualsevol qüestió. Tenim, doncs, una Matadepera institucional molt comunicativa, altra cosa és de quina manera i què es comunica. No hi trobareu debats polítics sobre el poble a la ràdio o als xats. Sovint qüestions que es podrien resoldre amb un sa debat polític es resolen per la via del mutisme o per la via del fer callar al discrepant. Hi ha molt camp per a la millora. Passa el mateix amb la transparència. S’ha fet un esforç en penjar-hi tot allò que és obligatori penjar i n’estem agraïts, però les dades sense estar treballades per a què tots les poguem utilitzar no serveixen de massa. Vostè sap quines mocions ha presentat la CUP en els darrers mesos i qui les ha votat a favor? Vostè sap quanta energia elèctrica total gasta el nostre Ajuntament? Vostè sap quants impagats hi ha a les arques públiques locals? Vostè sap a quines ajudes locals post-Covid té dret ? Ho poden demanar i trobar però hi hauran de passar hores per treure’n l’entrellat.

Nosaltres proposem una millora del web on es tractin les dades de manera que siguin accessibles a la ciutadania, que facilitin el seu enteniment per a tothom i permetin fer un seguiment escrupulós de l’acció de govern. També proposem una obertura a la participació política de la regidoria de comunicació en tots els seus àmbits, un Consell de Comunicació. Volem una Matadepera democratitzada.

Bones vacances i cuideu-vos!