Cap euro mataperenc a Madrid

Cap euro mataperenc a Madrid
Cap euro mataperenc a Madrid

El romanent de tresoreria de Matadepera és de 7,5 milions d’euros, resultat de la gestió discutible dels darrers governs municipals d’ençà la llei 2/2012 d’en Rajoy (votada a favor per PP, UPyD i CiU a Madrid).

 

I ara, en una maniobra de confiscació oculta dels estalvis dels ajuntaments i com una nova forma de perpetuar les receptes d'austeritat i centralització, el govern espanyol del PSOE i PODEMOS fa una proposta inadmissible. La proposta anunciada implica que els ajuntaments i les diputacions els cedeixin en préstec a l'Estat, per poder utilitzar-los els propers 12 anys. Un 35% d'aquests recursos, els tornarien durant el curs 2020-2021, això sí, "amb condicions". La resta retornaria durant els següents 15 anys.

 

Els ajuntaments republicans ja ens vam oposar frontalment a les mesures preses l'any 2013 i ho tornen a fer ara amb les diputacions republicanes. Els ens locals són la millor eina per atendre les necessitats dels veïns i les veïnes, especialment en un context d'emergència econòmica i social com l'actual. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, defensem l'autonomia local i els ajuntaments i reivindiquem que, des de la proximitat, els ajuntaments i les diputacions són peces clau per superar aquesta crisi sanitària, econòmica i social: cal que disposin de totes les eines i recursos.

 

El silenci de l’Equip de Govern mataperenc en aquesta qüestió ens fa témer el pitjor, com el de Núria Marín, Presidenta socialista de la DIBA. Per evitar que cap euro de Matadepera se’n vagi a Madrid, des d’ERC a Matadepera proposem que al proper Ple de l’Ajuntament s’acordi i consensuï un pla de reutilització del romanent que aporti els beneficis a polítiques de benestar social, habitatge, sostenibilitat i cultura, tant necessàries per a tots els que fem i vivim la Matadepera d’avui, també hem presentat moció per mostrar el rebuig a l’acord entre la FEMP i l’Estat.

 

Cuidem-nos, el moment històric ens ho demana més que mai.