Habitatge per a tothom

Habitatge per a tothom
Habitatge per a tothom

La pandèmia que estem vivint aquests darrers mesos ha posat en evidència la problemàtica de l’habitatge que afecta tots els segments productius de la societat i totes les classes socials del país. Matadepera no n’és una excepció i són diverses les situacions extremes de patiment que s’han generat.

 

La manca de previsió dels governs municipals de CIU i també l’actual de Junts ens porten a ser molt crítics, cal una actuació i planificació de l’habitatge a curt i mig termini a nivell municipal. L’habitatge és un dret i no volem que famílies i joves de Matadepera es vegin expulsats del poble perquè el municipi no ha estat capaç de donar-hi una solució.

 

Els d’ERC Matadepera plantegem una solució i un camí lògic que ben segur aporta notables millores a la situació actual de paràlisi i manca de propostes de l’equip de govern i treballem per:

 

1) disposar d’un pla local de l’habitatge a Matadepera.

 

2) tenir una borsa d’habitatges buits de petits propietaris i una altra de grans tenidors, que permetin gestionar el seu ús i que les famílies en situació de risc puguin accedir-hi mitjançant contractes privats amb la supervisió i control de l’ajuntament.

 

3) aconseguir bonificacions a l’IBI als particulars que participin del sistema de lloguer municipal.

 

4) crear una taula de coordinació, com a eina per incentivar polítiques municipals en relació a l'habitatge, que coordini tots els agents implicats i detecti necessitats a l'entorn del fenòmen dels ocupes.

 

I ja fa tres anys del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre: la gent de Matadepera vam votar majoritàriament a favor de la independència en forma de República. La repressió no va fer possible instaurar-ne el resultat. Ni oblidem aquell dia ni perdonem la repressió. Ho tornarem a fer.TORNAREM A VÈNCER.