Més pressió fiscal

Més pressió fiscal
Més pressió fiscal

De la moció que vam presentar pel dret d’habitatge, només n’ha quedat l’aprovació per part de l’Equip de Govern del recàrrec pels habitatges buits. ERC Matadepera considera que el fenomen de l’ocupació s’ha de resoldre amb polítiques proactives davant dels problemes socials. Insistim en la necessitat de teixir complicitats entre els interessos dels propietaris i de les persones necessitades d’un sostre a Matadepera, solució que comporta treballar molt, però ja és això. En els propers mesos, amb la crisi tan fonda que es veu a venir, coneixerem les conseqüències d’aquesta decisió que farà ben poc per aconseguir fer efectiu el dret d’habitatge per a tothom. Mala notícia per Matadepera, cada cop més necessitada de resoldre un problema endèmic: la manca d’habitatge social pels joves i famílies expulsats del poble.

Mentrestant, les forces polítiques del consistori hem estat capaces, n’estem satisfets, de bastir una resposta conjunta davant l’atac a la casa ocupada del carrer Sant Joan. Perquè l’agressivitat i la violència no són de rebut al nostre poble i menys si denota xenofòbia i manca de respecte a la llibertat religiosa. L’ocupació es resol treballant el problema de fons, apostant per omplir les cases buides.

 

Sobre les Ordenances d’enguany, considerem el moment poc adequat per apujar totes les taxes i crear-ne de noves, com la referida al manteniment de la franja perimetral antiincendis. Mentre la càrrega fiscal a Matadepera, el 2015 era de 715 €/habitant, el 2018 ja és de 766’1 €/habitant -quan la mitjana al Vallès Occidental pel 2018 és de 532’7 €/habitant- i ha incrementat 2,02% pel 2019. La crisi econòmica portarà més desigualtats i més pressió fiscal, un escenari poc engrescador per a la classe mitjana.

 

Finalment, dir que la repressió estatal sobre l’independentisme no s’atura, aquest cop contra la mesa del Parlament de Catalunya. Davant dels mateixos fets hi ha sentències per delictes i condemnes diferents, el que fa la injustícia més flagrant. Tornarem a vèncer.