Tres mocions pel maig

Guineu asseguda a terra
Guineu asseguda a terra | Alex Andrews

Pel ple del consistori del dia 31 de maig, el grup municipal d’ERC Matadepera ha proposat tres mocions per a ser aprovades: sobirania fiscal, biodiversitat i eficiència energètica.

La primera, l’anomenada de sobirania fiscal i plantejada a tots els grups municipals independentistes per part de l’ANC, comptem que serà consensuada, adaptada a la realitat de les nostres possibilitats i aprovada sense problemes, es tracta d’anar fent passes cap a la Hisenda catalana, especialment pel que fa a la gestió de l’IVA.

Les altres dues mocions tenen per objectiu comú l’incidir en revertir l’emergència climàtica a Matadepera, de maneres diferents. Per una banda, en defensa de la fauna salvatge dels nostres boscos, de la riera i del voltant del poble, proposem una moció per posar en valor tots aquests mamífers, ocells i insectes autòctons, per salvaguardar-los de forma activa des de les institucions i promoure el seu coneixement entre les entitats i la població. Cada dia més, es fa necessari preservar la biodiversitat de l’entorn meravellós del que som usuaris afortunats, perquè els animals que l’habiten han de poder niuar, reproduir-se i viure aquí amb les màximes garanties de poder-hi sobreviure en convivència amb les persones.

En darrer lloc, hem presentat una moció per promoure l’eficiència energètica a les instal·lacions i llars matadeperenques, per incentivar la seva rehabilitació energètica mitjançant ajuts i subvencions, en coherència amb la declaració d’emergència climàtica de 2019 a Matadepera. El rapidíssim escalfament de l’atmosfera no ens permet badar i comptem amb la resta de grups municipals en aquesta lluita de present i futur.

Aprofitem des d’aquí per felicitar el recent nomenat Molt Honorable President de la Generalitat Pere Aragonès i desitjar-li encerts i bona feina per al conjunt del país.