21 mocions

Selfie del grup municipal
Selfie del grup municipal

Han passat dos anys del primer ple ordinari del nou Consistori. Han estat uns mesos marcats per la crisi sanitària, econòmica i social més gran del segle XXI, mai havíem vist una situació igual. Des del grup municipal d’ERC:

 

-hem defensat i exigit en cadascun dels 20 plens en que hem participat, la bonagovernança del municipi, clara i transparent en totes les seves actuacions; per això les intervencions i sentit de vot han estat encaminades a fer veure i explicar a la ciutadania on són les desviacions.

 

-hem presentat 21mocions polítiques de les quals 5 han estat aprovades per tots el grups municipals 7 aprovades per majoria absoluta, la resta o bé transaccionades amb el grup majoritari o rebutjades.

 

Queda molta feina per fer. Matadepera ha fet un petit, molt petit, canvi positiu cap a ser un poble més sostenible en la mesura que s’ha bonificat l’ús d’energia fotovoltaica als habitatges particulars i s’ha arrencat el compromís de fer inversions als edificis municipals per encaminar-los cap a l’autoconsum. L’equip de govern es mostra reticent a fer un pla director (aprovat en ple, el setembre del 2019) que permeti conèixer on som i on volem anar pel que fa a les emissions de carboni. Sense dades, i així ho hem constatat, es frenen decisions o se n’adopten d’altres poc efectives però vistoses. La mobilitat en tots els seus sentits no es vol afrontar i, encara que es canviïn sentits de circulació o s’asfalti el vial de la riera, el cotxe és l’únic sistema que s’utiliza per una majoria de la gent, sense donar-li alternativa.

 

Aquest 2 propers anys seguirem treballant per fer de Matadepera un poble més verd, més just i sensible a les persones més desprotegides.

 

Per acabar, dir-vos que l’indult de preses i presos polítics ens complau però no ens fa oblidar que sense AMNISTIA i sense L’AUTODETERMINACIÓ res no canviarà.

 

Bon estiu, bones vacances i bona festa major!