Protegim el nostre parc

Pujada a la Mola
Pujada a la Mola | Esteve Grau

Un any més ens trobem immersos en la canícula estival. Com sempre, tenim un ull posat en el nostre estimat Parc de St. Llorenç i l’Obac i ho fem perquè patim per l’amenaça real que un gran incendi ens el manllevi. El canvi climàtic, l’escalfament accelerat del planeta, la sequera persistent, porten a un estrès hídric implacable que converteix els nostres boscos en polvorins, en hipotètics escenaris d’un incendi de sisena generació. Creiem que cal esmerçar tots els esforços possibles per evitar un mal irreparable, una destrossa gegantina. Aquest motiu ens ha portat a demanar el tancament dels accessos al Parc per Matadepera i a dur al plenari una moció que reclama l’adopció de mesures contundents i efectives en la tasca de prevenció d’incendis i en la tasca pedagògica envers la ciutadania (formació en prevenció i actuació en cas d’incendi).

En un altre ordre de coses, hem proposat l’adopció de mesures efectives per a la reorganització i soterrament dels nombrosos cables elèctrics i de telefonia que envaeixen els nostres carrers i façanes. Va sent hora de racionalitzar i actuar per a que la nostra vila presenti un aspecte més amable i el nostre entranyable Samson de Mariapfarr pugui voltar, en un futur proper, sense entrebancs pels carrers de Matadepera.

Aviat arribarà setembre i tornarem amb energies renovades per enfilar un nou curs polític. Ja ho sabeu, des d’Esquerra treballem per a que Matadepera sigui referent per tot. Vam ser pioners amb la recollida selectiva porta a porta i ara tenim com a objectiu ser el poble més sostenible. Cal reconèixer que, ara per ara, estem lluny de ser-ho, però us ben assegurem que hi persistirem. Tenim les ordenances en el punt de mira i també vetllarem per aconseguir que Matadepera aprovi, per al 2022, els pressupostos més verds de la història del nostre municipi.

Aprofitem per desitjar-vos una bona festa major!