88 kg

88 kg
88 kg

Les Festes de Sant Sebastià ja han acabat, les nostres felicitacions i agraïment a la Germandat per tota la bona feina feta, fins l’any que ve.

 

Des d’ERC Matadepera insistim que estem en un estat d’emergència climàtica permanent i així ho vam declarar fa dos anys, per això el nostre grup municipal ha treballat, per a que aquesta transició energètica sigui un fet amb l’ús d’energies renovables al poble.

 

El coneixement de la situació de quines son les emissions de CO2 en el conjunt dels equipaments i de les instal·lacions a càrrec de l’Ajuntament ajuda a prendre decisions de com cal actuar per a reduir-ne les emissions. És a dir, un bon pla director analitzaria i després proposaria quines son les actuacions més adequades, sense improvisar. Però estem sense pla director i ens preocupa que no s’hagi encara encarregat a ningú.

 

Son diversos els sectors implicats en les emissions dins dels municipis: des de la mobilitat per carretera, als residus, l’ús de l’aigua, l’eficiència energètica de les llars, la dels equipament i edificacions públics. I és en aquest darrer punt on, gràcies a la col·laboració de l’oficina tècnica de l’Ajuntament, presentem unes primeres conclusions de quina és la situació de les emissions de competència municipal a Matadepera.

 

Les dades estimades son aquestes:

Consumidors                                                             tones de CO2 per any

Energia elèctrica per:

Enllumenat carrers, rotondes i places                                     234,39

Equipaments muni d'escoles i edificis                                     273,78

GAS natural                                                                             160,06

Combustible per vehicles municipals                                      147,29

Gas Oil per Calefacció                                                               23,61

Total de tones de CO2 emeses l'any 2019                           839,14

 

Correspon a uns 88 kg de C02 per habitant i any, cal reduir de forma dràstica i immediata aquesta xifra.

 

Tots i totes abans del 2030 hem de reduir el 50% les emissions que produïm a nivell mundial. Sabem que tots les accions en aquest sentit tenen efectes multiplicadors, l’Ajuntament te un deure ineludible i exemplificador. Som-hi!