SOS-tenibilitat a urgències I

Solar fotovoltaica a Picanya
Solar fotovoltaica a Picanya | Som Energia

Estem a un any vista de les properes eleccions municipals i, pel que fa a la SOSTENIBILITAT, no ens cansarem de reivindicar la necessitat de ser-ne un poble exemplar i referent.

 

A iniciativa d’ERC Matadepera, vam aprovar per unanimitat la declaració de l’emergència climàtica (al setembre/2019), aquesta moció es va anar desglossant, davant la lentitud de reacció de l’equip de govern, en altres més concretes que el nostre grup ha presentat:

 

  • El 27 de gener de 2020, tots els grups menys la CUP, que es va abstenir, van votar favorablement a la implementació de mesures per afavorir l’energia fotovoltaica a les llars de Matadepera i als edificis de titularitat municipal. D’aquesta entesa, s’estan començant a beneficiar nombroses llars del nostre municipi en forma de bonificació de l’IBI, peròencara no podem veure plaques solars a cap teulada de titularitat municipal. És inexcusable. Altre cop amb l’única abstenció de la CUP, es va aprovar la nostra proposta de redactar i implementar un pla director contra el canvi climàtic a Matadepera. Com ja sabreu, aquest pla director també està a les beceroles.

 

  • El 25 de maig de 2020, vam presentar una moció per a la implementació d’un model de mobilitat sostenible, saludable i segur a Matadepera. Malauradament, aquest model no interessa a l’equip de govern, així que malgrat el consens de l’oposició, Matadepera continuarà sent un poble que fomenta una mobilitat insostenible i contaminant que dóna l’esquena al compromís de reduir un 50% les emissions de CO2 el 2030. Es tracta d’una irresponsabilitat greu.

 

  • Altres mocions del nostre grup i aprovades per unanimitat el 31 de maig de 2021 són: la declaració de Matadepera com a municipi respectuós amb la biodiversitat i el benestar animal i la moció per afavorir l’eficiència energètica als edificis de Matadepera.

 

Exigim el compliment dels acords polítics, respecteu la ciutadania.