Salvem la Sagrada Família

Sagrada Família
Sagrada Família | Anna Piñol

La llar d’infants Sagrada Família tanca. Aquesta és la noticia que ens van fer arribar les famílies que porten els fills a la Llar. Aquesta institució manté aquest servei a diverses ciutats de l’estat. El 2003, a Matadepera, desprès d’uns anys de funcionament, va inaugurar el nou edifici modern i adaptat a les necessitats amb una capacitat per a 166 nens i nenes. Els nostres regidors han visitat les instal·lacions fa unes setmanes i han pogut comprovar que segueixen estant en molt bon estat. Ja fa dos anys que des de l’òrgan director, i vist que els números no sortien i que les pèrdues es repetien, es va prendre la decisió de tancar el servei. El curs 2021-2022 ha funcionat amb 30 infants i 3 treballadores.

Entretant, a preguntes dels nostres regidors, l’equip de govern ens va indicar que ja estaven fent els preparatius per tal d’adaptar la Ralet Ralet a les noves circumstàncies, doncs, a l’haver-se impulsat la gratuïtat de P2 pel Govern calia tenir-ho tot a punt. Finalment, ens han comunicat que la ràtio màxima de la instal·lació que és de 107 nens permetrà oferir el servei a la majoria de les peticions que els consten i en quedaran fora 8 nens. Com es pot veure, hi ha dos problemes a resoldre: cap família ha de quedar sense plaça a l’escola bressol municipal i la continuïtat de la Sagrada Família.


Els d’Erc Matadepera estem treballant per a la continuïtat de la Sagrada Família tenint en compte la saturació de la Ralet Ralet i les bones instal·lacions i professionals de les que disposa. L’Ajuntament ha de resoldre a curt termini les dues problemàtiques amb una solució acordada amb la SaFa de cessió de les instal·lacions. Si aquest any ja es va a la ràtio màxima per a la Ralet Ralet, els seus problemes seran probables els anys vinents. S’ha de salvar la SaFa.