Festa Major sota mínims

Festa Major sota mínims
Festa Major sota mínims | Toni Morros

Aquest any, per fi, hem pogut celebrar la Festa Major, després de dos anys seguits de restriccions per la pandèmia. El contingut de la Festa però ha estat poc galdós. Al darrer Ple de l’Ajuntament, a finals de juliol, vam saber que el programa de Festa Major en paper passava a millor vida i que només el trobarem a la xarxa, diuen que en van sobrar molts de l’any passat però forma part de la tradició del poble, de les que valen la pena, la publicitat ha generat uns bons 18.000 euros*. Les males notícies van continuar: just abans que comencés, el jovent de Vilagatzara va anunciar que plegava per manca d’efectius, cal l’impuls de la joventut per Festa Major, us hem trobat a faltar i desitgem que hi hagi relleu ben aviat per a la Gran Animalada, la baixada de vehicles sense motor, el dinar jove dels dijous o el que hagi de venir.

Més contingut de la Festa Major que ha caigut: el sopar a la fresca de les entitats de dijous i divendres, a la plaça de la Germandat, ja no s’ha fet cap de les dues nits i probablement ja no tornarà, no sabem ni entenem el perquè.

Per acabar d’embolicar la troca, el dissabte al matí tot van ser corredisses per tenir taula pel Sopar de Germanor, mentre la Brigada encara netejava i el grup de persones que s’esperaven es feia més gran i es posava nerviós. Fins les dotze, les taules no van estar disposades i repartides... Voleu dir que no tenim prou tecnologia per no haver de fer cues incòmodes per a les 2400 persones que permet l’aforament per al Sopar de Germanor?

Sort n’hi ha hagut de la colla dels Gegants de Matadepera que han tornat a portar l’alegria al carrer i a la Festa Major, així sí! Com la Banda, que no falla mai, mil gràcies. No podem permetre que el nostre poble perdi la seva personalitat, no volem ser un poble dormitori, impliquem-nos per tenir una Matadepera ben viva.

 

*Dada extreta del decret liquidació publicitat programa FM 2022 núm. 1128/2022, de 4 d'agost.