Invisibilitzades

Invisible
Invisible | Alyssa L. Miller

El passat febrer, l’equip de govern es mostrava satisfet amb els resultats de les dades relatives a les actuacions de la policia local de 2021. Deia que el balanç era positiu i es referia al total dels serveis fets per la policia respecte el béns patrimonials (habitatges i cotxes). Però no esmentava res més respecte d’altres serveis policials. No hi troben a faltar res aquí? Segur? Nosaltres trobem a faltar-hi tot anàlisi de dades sobre els serveis a les persones, i en concret, sobre violències masclistes i contra el col·lectiu lgtbi.

El gener de 2021, a Matadepera, va haver-hi una presumpta violació grupal a una menor, que s’ha jutjat a l’Audiència Provincial de Barcelona i ara ja està pendent de sentència pel que fa a l’adult que hi va intervenir. Des de la regidoria de seguretat no es va informar en format estadístic d’allò que va passar al nostre municipi respecte les dones i d’altres col·lectius durant el 2021. La manca de transparència i la invisibilització no ajuda les dones, invisibilitza tant el seu patiment com la violència patriarcal i ens pot fer pensar que Matadepera es lliura d’aquesta xacra, la qual cosa no és certa. A més, els recursos invertits en el jovent, per exemple, es converteixen en malaguanyats, si des del Punt Jove, per exemple, s’impulsa una campanya de sensibilització per desmentir mites al voltant de les violències masclistes i lgtbifòbia, mentre al nostre jovent se li amaga la realitat municipal.

Deslliurem-nos de la violència institucional contra les dones, deslliurem-nos de la hipocresia.

Treballem pel bon govern, la transparència, el respecte a tothom i per no llençar recursos públics que han de servir per evitar la violència patriarcal, no per tapar-la.