Habitatge en via morta

Habitatge en via morta
Habitatge en via morta

Viure a Matadepera és un impossible només a l’abast d’uns pocs privilegiats: Ho és per als joves que es volen emancipar, per a famílies que es fragmenten degut a una separació o divorci, per a persones grans que ja no volen ni necessiten viure en una gran casa aïllada, ho és per a tothom que viu d’un salari ajustat i més ara que els preus estan disparats. Tots aquests col·lectius es veuen empesos a marxar i allunyar-se del seu entorn per tal de poder pagar el sostre que els cobreix.

Davant la manca d’oferta i rotació del parc d’habitatge municipal i les reiterades demandes per posar solució a aquesta xacra endèmica del nostre municipi, a inicis de mandat, des de la Regidoria d’Obres, es va assegurar que Matadepera disposaria de 64 nous habitatges municipals de lloguer. L’equip de govern, de forma unilateral i sense comptar amb la col·laboració o el parer de l’oposició, va encarregar el projecte a la cooperativa Llar Jove i va aconseguir una subvenció de la Generalitat per un import superior a un milió d’euros.

Incomprensiblement, el que havia de ser una finestra oberta a l’esperança de no haver de marxar de Matadepera, s’ha anat difuminant. A pocs mesos de finalitzar el mandat, el projecte no avança, ni tan sols s’han iniciat les obres. Les nostres insistents preguntes al Ple no s’han respost amb dades concretes, amb terminis concrets. Però és que, a més, la Comissió Especial d’Habitatge no es reuneix des del mes d’abril de 2022. No sabem ni podem informar a la ciutadania que se’ns adreça, de forma recurrent, demanant informació i ajut per poder accedir a l’habitatge municipal.

És això transparència? És bon govern? Nosaltres creiem que no. Hem exigit informació claraal respecte durant anys, però el resultat és evident per a tots. A Matadepera en els darrers quatre anys no s’ha fet ni es faran els habitatges promesos.