Jovent i Ajuntament

Jovent i Ajuntament
Jovent i Ajuntament

Les necessitats de la gent jove no són una prioritat per a l'actual equip de govern. Aquesta deixadesa en la política de joventut es fa molt evident amb l'evolució del pressupost econòmic: l'any 2019 es van pressupostar 165.000€ en joventut i l'any 2023 la decebedora xifra de 45.000€, és a dir, una reducció del 72%. No són només números, sinó que estem perdent personal, projectes, activitats i desmotivant el jovent. Per exemple, s’ha amortitzat la plaça del tècnic de joventut i no pertoca que faci aquestes funcions el dinamitzador de joventut; també s’ha perdut l’assessoria de mobilitat internacional.

Cal una nova manera de fer política, on s’escoltin les necessitats de la ciutadania. El jovent de Matadepera pateix grans problemàtiques a les quals no es posa solució des de l'Ajuntament. La política municipal s'ha de dur a terme escoltant i solucionant aquestes demandes i per assolir-ho cal una política útil, cal un canvi que ens permeti fer créixer Matadepera.

Hem de tenir un Ajuntament que estigui al servei de les entitats i no unes entitats a la disposició de l'Ajuntament. El jovent volem que la biblioteca municipal sigui una prioritat, cal ampliar horaris i l'espai. S'han de destinar més recursos a la política d'habitatge perquè cal solucionar que hi hagi tanta gent jove i de totes les edats que no pot continuar fent vida a Matadepera. Tenim unes instal·lacions esportives que estan en mal estat, mal gestionades, amb la construcció a mitges o amb uns horaris penosos que no faciliten el seu ús. També hem d'apostar per una festa major on el jovent se senti a gust i que no vulgui marxar a altres llocs. En mobilitat hem d'enfortir ja fa temps el transport públic a Matadepera i al país.

En definitiva, cal un canvi útil, cal fer una política útil per transformar, cal fer créixer Matadepera per solucionar tots aquests i tants altres problemes que tenim com a municipi. Des d'Esquerra Republicana som al costat de la gent.