La victòria és a les nostres mans

 
El proper 27 de setembre farem efectiu el mandat democràtic obtingut a les eleccions del Parlament de Catalunya el 25 de novembre de 2012: l’exercici del dret a decidir sobre el futur polític del nostre país. Amb unes eleccions farem emergir la voluntat majoritària a favor de la independència. Aquest fet ha de permetre obrir un procés constituent, amb els ciutadans com a protagonistes, que culminarà amb un referèndum per validar la Constitució Catalana i que posarà les bases i els fonaments del nou Estat català.
 
L’aspiració de la societat civil catalana en convertir el 27S en un plebiscit d’acord amb una proposta electoral il·lusionant es va concretar en una llista unitària que va ser avalada pels partits, l’objectiu comú dels quals és endegar un procés cap a la independència. Esquerra Republicana ha assumir el repte d’un acord que concreta les garanties d’aquest procés a partir del 28S. La llista Junts pel Sí és el resultat d’aquesta voluntat majoritària. Ara no hi ha cap dubte que en cas de victòria, la primera decisió que prendrà el Parlament serà la de fer una Declaració d’Independència que obri el procés constituent de la nova República Catalana. Aquest procés estarà pilotat per un govern de  concentració l’objectiu del qual serà la transició nacional. 
 
Esquerra Republicana és conscient que, una vegada obert el procés de ruptura, el desenllaç s’haurà de produir quan abans millor. Allargar-ho més de mig any suposarà haver-se d’enfrontar a un increment de l’asfixia econòmica i dels atacs jurídics-penals als què ens sotmetrà  l’Estat espanyol. El nostre poble no es mereix continuar sent víctima ni de la voracitat econòmica espanyola ni de la pèrdua constant dels recursos que ens podríem permetre viure en una societat més justa, pròspera i lliure.
 
Votar el 27S la llista Junts pel Sí és votar l’únic camí per a fer la independència. Sortirem al carrer a gaudir, a encomanar la revolució democràtica dels somriures, a guanyar els nostres drets i llibertats. Sortirem al carrer amb la convicció de que la victòria és a les nostres mans.