L’escola pública catalana i el tractament de les llengües

Corren temps difícils. En aquestes dates en que Catalunya està en el punt de mira del món; dies en que el termes pres polític i repressió adquireixen una proximitat absolutament dolorosa; en aquesta marea de forces ideològicament confrontades que ens arrossega i engull, se senten veus, de tots els colors polítics, que pretenen influir en les nostres opinions, actuacions i estats d’ànim.

El govern del PP ja fa anys que s’ha fixat l’objectiu de restrènyer la nostra capacitat d’autogovern sobretot en matèria de seguretat, educació i sanitat. En aquesta línia, i centrant-nos ara en el tractament de les llengües a l’escola catalana, a l’horitzó tant de Cd’s com del PP sempre hi ha hagut uns postulats recurrents, tan repetitius com un mantra, que difamen impunement l’escola catalana en un afany no dissimulat de desligitimar-la per a imposar el model d’escola de pensament únic, nacional espanyola 2.0.

Pel que fa al domini de la llengua castellana, només cal veure els resultats dels estudiants catalans a les proves PISA per a advertir l’enorme treball realitzat a Catalunya, una de les comunitats que més immigració ha acollit de tota Espanya i que aconsegueix situar-se per sobre de la mitjana estatal.

De tothom és sabut que ERC és un partit que juga en la lliga del progrés, de la cultura, de l’educació i la ciència. Creiem que el valor d’un país no es pot reduir al seu progrés econòmic perquè el més vital rau en les persones i en la societat que siguin capaces de construir. Per això donem suport a les nostres escoles, perquè definitivament contribueixen a fer que el nostre món sigui cada dia una mica millor amb la inestimable sinèrgia de les nostres AMPAS i els nostres municipis. Catalunya es construeix de baix cap a dalt i això és possible, en gran mesura, perquè el nostre model escolar fomenta el treball en xarxa, la cooperació davant de la competició, les habilitats socioemocionals que ens permeten resistir amb alegria i mostrar-nos serens, tranquils i dialogants tot i els molts entrebancs i atacs als quals som sotmesos. Aquesta forma de ser i de saber estar formen part del nostre ADN social i ens en sentim orgullosos.

Al nostre poble trobem representada la nostra escola catalana més dinàmica, vital i compromesa amb l’aprenentatge i la formació humana dels nostres infants. Els nostres docents treballen amb gran compromís i dedicació i no podem sentir-nos més orgullosos de la gran tasca que duen a terme.

En definitiva, ERC Matadepera vol expressar el seu inequívoc compromís passat, present i futur amb les escoles del nostre municipi i, en darrer terme, amb els nostres docents. Per això diem alt i clar: NO TOQUEU LES NOSTRES ESCOLES!