Més Matadepera
 • Ordenances fiscals 2016

  El nostre grup està d’acord quasi bé en la totalitat de les propostes de modificacions de les ordenances fiscals pel 2016 i en l’adequació del calendari fiscal a les dates proposades per l’organisme recaptador (Diputació).   Res a destacar pel que fa la les ordenances reguladores dels impostos (l’IBI, l’IAE, etc.)   Ara bé, en quant a les ordenances fiscals reguladores de les taxes, i per no anomenar-les totes o quasi totes, destaquem positivament la que regula la taxa per la prestació de serveis de cementiris, la del preu públic per la prestació de serveis en les instal·lacions esportives i culturals municipals (especialment pel que fa a la baixada preu de les entrades als espectacles i concerts, la qual cosa esperem que vagi en benefici d’una major assistència), i la que regula el preu públic per la prestació del servei de teleassistència tot i que creiem que s’hauria de fer un esforç per tal d’ampliar la gratuïtat a persones de renda baixa i no només a aquelles, la renda de les quals no superi d’una vegada l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (569,12 euros anuals); en aquest sentit, 1 vegada i mitja de l’Indicador cobriria un sector més ampli de persones amb rendes baixes.

 • Matadepera diu sí

    A les eleccions Plebiscitàries del 27 de setembre , l’independentisme va guanyar de forma clara. Aquesta victòria te un valor immens, mes si tenim en compte que tot el procés esta resultant una veritable cursa d’obstacles.   El govern “ Espanyol”, amb les seves mentides, amb boicots als votants residents a  l’estranger, ( es calcula que nomes un 10% hauran pogut votar), el TC posant querelles, el Ministre de l’interior confegint informes falsos a tort i a dret,  la junta electoral condicionant la campanya, les mentides del ministre Margallo, en alguns casos esperpèntiques, fent por els avis de forma immoral amb les pensions, els favors de les declaracions de Cameron, Obama, Merkel, (que Espanya haurà de tornar).

 • La victòria és a les nostres mans

    El proper 27 de setembre farem efectiu el mandat democràtic obtingut a les eleccions del Parlament de Catalunya el 25 de novembre de 2012: l’exercici del dret a decidir sobre el futur polític del nostre país. Amb unes eleccions farem emergir la voluntat majoritària a favor de la independència. Aquest fet ha de permetre obrir un procés constituent, amb els ciutadans com a protagonistes, que culminarà amb un referèndum per validar la Constitució Catalana i que posarà les bases i els fonaments del nou Estat català.

 • El nostre compromís

    Han passat dos mesos des de la constitució del nou Consistori sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig. Els regidors del grup d’ERC, Santi Pavón i Abelardo Gil, han començat les seves tasques d’oposició, entre les quals, una de les més importants és vetllar perquè l’acompliment de les promeses fetes per l’actual equip de govern en la seva presa de possessió sigui una realitat. En aquest sentit, ens hem fixat com a  objectiu prioritari que la transparència presideixi la gestió quotidiana dels serveis públics.

 • La Matadepera que volem

    El 13 de juny es va constituir el nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig d’enguany. Després de la pressa de possessió dels regidors i de l’elecció de l’Alcaldessa, els caps de llista van pronunciar un breu discurs. El nostre portaveu del grup municipal d’ERC, Santi Pavón, va dir, entre d’altres coses: “Tenim  l’esperança que el nou govern municipal, a més d’escoltar-nos, ens farà cas, tot estudiant i acceptant, si cal, les iniciatives i propostes que presentem durant la legislatura.

 • 591 gràcies!

    Les passades eleccions municipals a Matadepera han parlat clar, claríssim. El partit que ha governat en majoria absoluta aquests últims 8 anys, ha revalidat la seva majoria. És el moment de justa felicitació. Felicitats alcaldessa, Mireia Solsona, i tot l’equip perquè aquesta amplíssima victòria. Però a ERC Matadepera estem contents. Estem contents perquè 591 veïns i veïnes de Matadepera ens han fet confiança i ens han permès situar-nos com a segona força política al consistori amb dos regidors, recuperant el que havíem perdut l’any 2011.

 • 25 anys esperant… un camp

  Vaig ser una de les primeres promocions del Matadepera88. Hi vaig aprendre a jugar a hoquei i hi vaig conèixer bons amics. Avui formo part del col·lectiu de mares i pares que fem confiança al club perquè els nostres fills i filles aprenguin a jugar a aquest esport. Fa 25 anys vaig tenir la sort de veure créixer un club que avui és un bon planter. Però és un club sense futur, perquè no té camp. Quan els equips es van fent grans es veuen obligats a dispersar-se en altres clubs per seguir mantenint el nivell.

 • Una aproximació al Conveni de Reversió del Camp de Golf de Matadepera

  Fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Matadepera, governat per CIU, i la promotora Gomara SA, l’any 1990 va ser possible la implantació del Golf a Matadepera. Per aconseguir-ho, es va modificar de forma expressa i puntual el Pla General d’Ordenació Urbana. És a dir, es va alterar el pla urbanístic per establir el Golf a Matadepera; però no només el Golf, sinó també un conjunt de cases, els propietaris de les quals van esdevenir socis del Club de Golf pel sol fet de comprar-les. Aquesta operació immobiliària va ser un èxit.

 • Golf "municipal": extractes del ple de 29 de novembre de 2010

  Extractes de les intervencions dels regidors d’ERC en el ple del dia 29 de novembre de 2010, en què CiU va aprovar la reversió del camp de golf a l’Ajuntament i també el pressupost per a l’exercici 2011. Abelardo Gil (en el punt de la reversió a l’Ajuntament del camp de golf municipal)   “Tinguin present que el que no farem en cap cas, i ho dic anticipant-me al final de la meva intervenció, és fer costat a l’equip de govern assumint el fracàs d’un projecte que en el seu moment va estar estretament lligat al que jo crec personalment que va ser una alarmant, execrable, vulgar i, per a alguns, suculenta operació d’enriquiment urbanístic contra la qual el grup municipal d’ERC va fer tota l’oposició que s’havia de fer.

 • Camí escolar. Espai amic

  ERC Matadepera creiem que un dels valors dels pobles és la tranquil·litat i la seguretat. I un aspecte molt positiu en tots els sentits és poder anar caminant a l'escola. Per això volem senyalitzar els camins escolars en els principals carrers del centre i dels entorns de les escoles, per protegir i garantir la seguretat dels infants i les famílies que hi van a peu. Respecte dels vehicles i prudència dels vianants.

 • El comerç, una prioritat de poble

  El comerç de proximitat no és només activitat econòmica. És molt més. És un element fonamental per a la cohesió i per a la vida d’un poble. Comerç significa treball i activitat econòmica, sí, però també gent als carrers, contacte entre el veïnat. Identitat. Vitalitat. És, entre altres coses, allò que fa poble a un poble. Sense comerç els carrers i l’espai públic perdrien interès, i el poble estaria tocat de mort. El foment del comerç local i de proximitat no l’entenem només com un ajut als comerciants a desenvolupar la seva activitat.

 • Per Matadepera. Per Catalunya

  Avui a la mitjanit comença la campanya electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig. Sempre són importants, atès que la gent escull els seus representants polítics al consistori per als pròxims quatre anys, però enguany ens atrevim a dir que encara ho són més, en clau matadeperenca i en clau nacional. En clau matadeperenca, ens hi juguem molt. Després de 8 anys de majoria absoluta de CiU, és necessari i imprescindible un nou impuls a l'ajuntament, amb un nou equip i un nou projecte per al poble.

 • Matadepera, líder en reciclatge

  Per una Matadepera més verda

  Matadepera és un poble situat en un entorn natural meravellós, però la tipologia urbanística dispersa exigeix, en la nostra opinió, un esforç addicional per dissenyar i implementar polítiques proactives en matèria de sostenibilitat que contribueixin a reduir la nostra petjada ecològica. Per això, per exemple, ara fa 10 anys el govern municipal compost per ERC, PAM i PSC va redissenyar completament el sistema de recollida de residus amb dos objectius clars: augmentar exponencialment el reciclatge i reduir al mínim la fracció resta (rebuig), i un major equilibri econòmic del servei.